Hoe een gevecht met de vriezer ervoor zorgde dat we deze Chinese pannenkoekjes gevuld met gerookte zalm en hoisindip aten. Ik vertel het je in deze blog. Het gerechtje staat trouwens zo op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag, maar ook om de blits mee te maken als je eters krijgt. Herindeel kwartiertje Ik rommelde…
Zelfgemaakte lemon cheesecake
Zoet, zout en zuur, je proeft het allemaal in deze lemon cheesecake. Het maken ervan is super simpel, maar lekker dat het is! Vandaag deel ik het recept met je. Mislukking Hoewel ik er echt dol op ben, bak ik niet vaak een cheesecake. Of nou ja, bakken, dat is het natuurlijk niet echt. Voor…
Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
Vandaag deel ik een snelle penne arrabiata met je. Een gerecht wat tot het vaste repertoire behoorde in mijn studententijd. Ik vertel je ook alles over mijn eerste appartement, oftewel kitsch paleis. Dat precies zo werd zoals ik hoopte. Een beetje dankzij de roze verf en nog wel meer dankzij de oude meubeltjes die ik…
Restaurant Basalt in Middelburg
There is a new kid in town. Nog niet zo lang geleden opende restaurant Basalt haar deuren. Op een super toffe plek, namelijk in de Sint Janstraat in Middelburg. Wat mij betreft het leukste straatje van de stad. Mooie pandjes, een schattig plein waar elke maand een rommelmarkt is, bijzondere boetiekjes en leuke horeca. Koffie,…
Makkelijk & snel: spaghetti met chorizo
Omdat pasta nooit verveelt heb ik voor jullie een recept voor spaghetti met chorizo. Het staat zo op tafel en is super lekker. Benieuwd? Lees snel verder. Ik ben dol op uit eten gaan. Om heel veel redenen. Het is gezellig. Makkelijk, want je hoeft zelf niet te koken. En je eet de lekkerste gerechten…
Rozemarijnspiesjes van de barbecue
Deze rozemarijnspiesjes doen het super goed op de barbecue. En door de rozemarijn hebben ze nog eens extra smaak. Vandaag vertel ik je hoe je de spiesjes maakt. Tussen al het vlees en vis, eet ik ook toch ook wel heel graag groente van de barbecue. Als we de grill aansteken, maak ik vaak een…
Warme overnight oats met stukjes Nakd reep
Deze warme overnight oats met stukjes Nākd reep zijn wat mij betreft het antwoord op de vraag hoe je toch gezond ontbijt op drukke dagen met weinig tijd. Vandaag vertel ik je over mijn talent voor plannen, het onvermogen om me aan die planning te houden en alles over de lekkere repen van Nākd. Weekplanningen…
Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook
Sinds ik voor het eerste ribeye van de barbecue maakte met ansjovis, tijm en knoflook, ben ik fan. Elke zomer maak ik het wel weer, wanneer we de grill aansteken. Daarom is het tijd om het recept met jullie te delen. Lees snel verder. Ansjovis Ansjovis… Een hoop mensen vinden het te zout en te sterk…
Reisdagboek Auvergne #1: Puy de Dome & confit de canard
Jeetje waar blijft de tijd. Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik op persreis ging de Auvergne. Een regio in Frankrijk die bij mij onbekend was. De eerste indruk was geweldig. Regelmatig droom ik nog even terug naar de mooie omgeving. We beklommen de Puy de Dome, sliepen in een typische Franse auberge,…
Robuust roggecrackers met venkelzaad
Robuuste roggecrackers die eigenlijk mooi rond moesten worden, maar door mijn ongeduld werden ze wat grillig van vorm. Ze waren te lekker om niet met jullie te delen. Wat doe je dan? Dan noem je de crackers gewoon robuust. Slimmerik Ik vond mezelf een behoorlijk slimmerik toen ik deze roggecrackers bakte en bedacht dat het niet…