Sinds ik in maart geproefd heb van al het lekkers wat er bij Restaurant Hemingway op de kaart staat ben ik fan van het restaurant. Toen ik de vraag kreeg om mee te beslissen over wie de titel Burgermeester van Bergen op Zoom kreeg, kon ik niet anders dan ja zeggen. Ontelbare gangen De keer…
Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
Is het voor jou vandaag the day after? Lig je in bed met een bonkend hoofd? Keek je gister net iets te diep in het glaasje? En heb je nu behoefte aan een vette hap? Dan is dit ontbijt helemaal voor jou. Maak het zelf, of beter nog, laat iemand het voor je maken. Ik…
Lamsköfte met pistachenoten en platbrood
Met deze lamsköfte met pistachenoten en platbrood zet je een feestmaal op tafel. Ik maakte het gehakt zelf, dat is echt zo gepiept, maar gehakt kopen is natuurlijk ook een optie. Heftig en overheersend Op de één of andere manier eet ik dingen altijd met periodes. En dan zo vaak en veel dat ik er ook weer voor…
Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen
Een fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen, dat is dit groene plaatje. Mijn nieuwste combinatie voor door de slowjuicer. De vorige variant en ik gingen uit elkaar. In mijn zoektocht naar een nieuw vitaminevriendje kwam kurkuma op mijn pad. Ik was blij, maar mijn schatje, die de slowjuicer schoonmaakte, iets minder. Echt…
Mexicaanse shakshuka met feta en jalepeño
Dol op Mexicaans-achtige gerechten? Dan raad ik je deze Mexicaanse shakshuka met feta en jalepeño aan. Een variant op de shakshuka die ik al eerder maakte en deelde, maar dan met bonen en zonder vlees. Het was heerlijk. Ook de dag erna als lunch, al weet ik niet of iedereen daar zo van gecharmeerd van was….
Gezonde ontbijtkoek met chai en stemgember
Ik ben verslaafd aan deze gezonde ontbijtkoek met chai en stemgember. Het lukte me haast niet om de koek op de foto te zetten zodat ik het recept met jullie kon delen. Benieuwd? Lees snel verder. Wat dan? Het ging weer bijna mis. ‘Wat dan?’ Hoor ik je nu denken. Of, daar ga ik gemakshalve…
Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
Alles over deze kikkererwtensalade met broccoli lees je hieronder. Hoe je hem maakt, meeneemt naar je werk en dan vervolgens het bakje, van vintage Tupperware, vergeet in je tas en dit dagen later weer tegenkomt. Herkenbaar? Der, das, die Het is zomervakantie. Ik smijt mijn schooltas in een hoek om weken vakantie te vieren. Geen…
Ontbijtcake met maanzaad
Deze ontbijtcake met maanzaad is de moeite van het in de keuken staan, wat mij betreft meer dan waard. Ik at al eens eerder een baksel met maanzaad. Bij zo’n grote Amerikaanse koffieketen, waar ik vroeger fan van was. Nu loop ik er liever met een boog omheen. Daar vertel ik je vandaag over. Water…
Tropische wentelteefjes met mango en kokos
Wentelteefjes met mango en kokos, dat klinkt mij als een droom in de oren. Het smaakte geweldig en weet je, het is nog eens een stuk gezonder dan de echte ouderwetse wentelteefjes. Ik vertel je direct hoe de receptenmachine bij mij werkt, want door die aan te zetten, ontstond dit heerlijke ontbijt. Niet je van…
Frittata met witte asperges en parmaham
Joehoe! Het is aspergetijd. Maak eens deze frittata met witte asperges en Parmaham. Ook lekker volgens mensen die niet zo dol zijn op het witte goud. Vals spelen Ik keek er al een hele tijd naar uit. Zodra de lente in de buurt komt, zijn de witte asperges continu in mijn hoofd. Ik speelde al…