Vandaag trakteer ik op een uitbundige pindakaas cheesecake! 13 maart 2016. Ik blaas weer een kaarsje extra uit. 32 om precies te zijn. Wat een jaar was het weer. Het lijkt wel, hoe ouder je wordt, hoe meer je mee maakt. Mijn dertigste levensjaar was er één van mezelf leren kennen, herstellen van een flinke burn-out,…
Brokken van boterkoek met kaneel
Ook zo dol op boterkoek? Ik maakte een variant met kaneel. Goed geslaagd wat mij betreft. Hieronder krijg je het recept en je leest over mijn verslaving. Verslaving Jaren geleden kampte ik een tijd met een boterkoek verslaving. Bij Albert Heijn kocht ik dan bij de versafdeling van die brokken boterkoek om die vervolgens in…
Homemade Griekse tzatziki
Altijd al willen weten hoe je tzatziki maakt? Of weet je het eigenlijk al, maar ben je benieuwd naar mijn recept? Ik deel het vandaag met je! The day after Romig, fris en met heel veel knoflook. Zo vind ik tzatziki het allerlekkerste. Je geniet er standaard twee dagen van. De dag dat je er…
Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw
It’s a pulled pork kinda day! Of het nou avond, ochtend of middag is, dit lust ik altijd wel. Het is even een klus, nee ik zeg het verkeerd, het kost even wat tijd. Als je dan eenmaal zo’n Libanees platbrood met het geplozen vlees, cole slaw, een hoop lekkere toppings en een klodder tzatziki voor…
Zo maak je bietenhummus!
Van bietenfobie tot bietenhummus. Zo ging dat bij mij. Benieuwd naar het verhaal en het recept voor dit heerlijke smeersel? Lees snel verder! Soort liefde Voor iemand die tot een paar jaar geleden nog een fobie had voor rode bieten, is een bietenhummus toch een behoorlijke stap. Die fobie is verdwenen en inmiddels ontstond er…
Makkelijk & snel: Kipcurry met udon noodles
Makkelijk & snel, dat is soms zo fijn. Daarom voor jullie het recept voor een rode kipcurry met udon noodles. En alles over boodschappenlijstjes met een eigen ontwikkelde geheimtaal die met geen mogelijkheid te ontcijferen is. Geheimtaal Hoewel ik dol ben op het maken van lijstjes ben ik er niet echt goed in. Het gebeurt…
Quiche met spekjes en ui
De combinatie is vrij traditioneel, maar zo ongelofelijk lekker. Vandaag een recept voor quiche met spekjes en ui. Zin om moeite te doen? Dan bak je de quiche met zelfgemaakt deeg. Liever voor gemak? Dan gebruik je plakjes uit de vriezer. Ik vertel je ook direct over een behoorlijke keukenblunder met bladerdeeg en plastic. Tradtioneel Na…
Isings Koffiehuis in Middelburg: een plek om te ontdekken!
Helaas is Isings per 30 juni 2016 gesloten. Een beetje verstopt in een charmant straatje in Middelburg is het zomaar mogelijk dat je Isings Koffiehuis ontdekt. Een koffiehuis in een schitterend monumentaal pand, waar het lijkt alsof je in een tijdmachine stapt. Overal hangen oude schoolkaarten en landkaarten, een boekenhoek met comfortabele stoelen om in te ploffen, vintage…
Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk
Een hoop gezelligheid als je deze bun cha met biefstuk op tafel zet. Dit is een Vietnamese salade met noodles en knapperige groente die je zelf samenstelt. Lekker, gezond en ook nog eens super leuk om te doen. Lijkt dat je wel wat? Ik deel het recept met je! Lievelingskeuken Het is geen geheim dat…
Zo maak je de lekkerste hummus!
Hummus maken. Hoe moeilijk kan het zijn? Blijkbaar toch minder makkelijk dan ik ooit dacht, want het lukte me nooit om hummus uit de blender te toveren die me echt aanstond. Waar ik van wilde blijven eten en die lekkerder was dan de bakjes uit de koeling van de supermarkt. Ja, ja, de kant-en-klare varianten…