Vandaag doen we het iets anders op Little Spoon. Ik deel een recept gemaakt door Bo van Beaufood. Al heel lang wil ik zelf baba ganoush maken. Ik deed dit één keer eerder, maar het lijkt me ook zo leuk om het recept hier te delen. Het komt er maar niet van. Tot vandaag. Nieuwjaarsborrel Het is…
Voor elk moment van de dag: Vriendschap in Middelburg
Als er één adres niet mag ontbreken op Little Spoon dan is het wel Vriendschap in Middelburg. Al jarenlang een lievelingsplek van mij. Vriendschap is een plek waar je altijd en elk moment van de dag naar toe kan. Wat voor gelegenheid het ook is, hier zit je goed. De koffie en wijnen smaken heerlijk, de…
Fris en fruitig sapje van wortel, sinaasappel en gember
Behoort gezond eten en meer vitamines tot je goede voornemens? Maak dan dit sapje van wortel, sinaasappel en gember eens. Ik voel me er in ieder geval helemaal fris en fruitig door. Verstoffen Soms gebruik ik hem dagelijks, maar hij staat ook vaak te verstoffen op het aanrecht. Dan heb ik het over mijn slowjuicer….
Courgettecake
Hoe klinkt dat, courgettecake? Klik nou niet direct weg, want ik beloof je, dit is zo ongelofelijk lekker. Zonder suiker en een hoop extra vitamientjes. Als je de hoeveelheid olijfolie en honing even vergeet is het gewoon ook nog eens heel gezond ;-) Jak ‘Jak. Courgette in je zoete baksels.’ Heel eerlijk? Dat was wel…
Reisverslag India #1 // New Delhi
Het is alweer bijna drie jaar geleden dat mijn wens, om naar India te gaan, uit kwam. Samen met vriendinnetje An vertrok ik voor bijna drie weken naar dit bijzondere land. Ik hield een dagboek bij om het thuisfront te laten meegenieten, maar nog meer voor mijn eigen herinneringen. Toen ik het laatst weer doorlas…
Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade
Deze rijstsalade is, wat mij betreft een ideale meeneemlunch. Maak gewoon lekker een paar porties vooruit en bewaar ze in de koelkast voor de lunch van de komende dagen. Ideaal voor de mensen, die net zoals ik, altijd haast hebben. Handelsmerk Laatst zei iemand tegen mij: ‘jouw handelsmerk is wel dat je altijd haast hebt…
Een Franse klassieker: coq au vin
Jarenlang ben ik, zonder reden, geen fan geweest van de Franse keuken. Tot ik kennismaakte met coq au vin. Ik was direct verkocht en nu, ruim negen jaar later, maar ik het nog steeds regelmatig. Dit is mijn recept voor het klassieke Franse stoofgerecht. Culinaire barbaar Vroeger, minimaal tien jaar geleden, had ik echt een soort…
Streetfood bij NXT Door in Brugge
Tijdens een weekend Brugge streken we neer bij NXT Door. Een restaurant waar je naar toe gaat als je gek bent op streetfood. Ik ben er dol op, dus ik ben fan. Benieuwd wat voor lekkers ik at? Lees snel verder Tafeltje voor 2 ‘Als je in Brugge wil eten, moet je echt een tafeltje reserveren,’…
Havermouttaartjes met vanille
Als je er al over droomt dan zit er maar één ding op. De havermouttaartjes uit je droom maken. I did and it was good. Het water loopt me alweer in de mond. Ik maakte ze ook nog eens zonder suiker, dus wat mij betreft snoepen zonder je schuldig te voelen. Alhoewel je je eigenlijk…
Marokkaanse groentetajine
Met deze Marokkaanse groentetajine zit het qua vitamientjes wel snor. Komt nog eens bij dat het gewoon heel lekker is en het er behoorlijk feestelijk uitziet. Ik geef je vandaag het recept en ik vertel je vandaag over de avonturen van mijn huisgenoten Keetje en Katootje. Als je wel eens vaker een verhaal van mij…