Stel, je moet kiezen, nooit meer zoet of nooit meer hartig? Een leven zonder ijs, koekjes, taartjes maar ook zonder cappuccino met suiker of een lekker stuk fruit. Of nooit meer een uitgebreid borrelplankje met kaasjes en gedroogde worst, geen eitje meer bij het ontbijt en al helemaal geen borden dampend hete pasta met ladingen…
Two Ladies Like Lunch in Middelburg
Helaas is Two Ladies Like Lunch per 13 juni 2016 gesloten. De laatste maanden is mijn gezonde creatieve brein een beetje in het slop geraakt. Nu kan ik allerlei excuses bedenken, maar de enige juiste is gewoon geen zin om moeite te doen. Was ik voor mijn big wedding day altijd behoorlijk crea bea met…
Salade met eendenborst en pompoen
As we speak of beter as we typ zit ik in de sportschool. Na mijn workout haastte ik mij naar de kleedkamer om daar plaats te nemen op een bankje en druk te tikken. Inspiratie voor verhalen die ik graag met jullie deel komt nou eenmaal op de meest gekke momenten. Laatst ook al, toen…
REVIEW // Good Food Book #2
Koken is leuk, maar eerlijk is eerlijk, je hebt niet altijd zin of tijd om uren in de keuken te staan. Als je eters krijgt wil je gewoon niet de hele tijd aan het fornuis vast zitten. Wat je wel wil is indruk maken met een overheerlijk gerecht. Als dan het Good Food Book in…
Homemade granola
Als ik in een restaurant iets lekkers eet, dan zeg ik altijd ‘dat ga ik ook maken!’ Negen van de tien keer is dat gewoon maar een beetje in de lucht roepen. Zeggen maar niet doen. Dat heeft als resultaat een ellenlange food bucketlist die niet korter wordt, maar alleen langer. Het beste voorbeeld is…
Laurieraardappeltjes uit de oven
Koken met een lege maag is zoiets als boodschappen doen voor je gegeten hebt. Nu is het vrij logisch dat je kookt rond etenstijd en je dan ook meestal trek hebt. Of als je dat nog niet hebt, wel krijgt als je kookt. Negen van de tien keer kook ik. Mijn schatje kan ook lekker…
Bospaddestoelensoep
Vorig jaar rond deze tijd was mijn baby nog niet geboren. Ik was al wel zwanger. Hoogzwanger zelfs. De daadwerkelijke bevalling kwam iets later. En dan natuurlijk niet van een baby, maar van Little Spoon. Wat toch een klein beetje voelt als mijn kindje. Of beter gezegd, het voelt gewoon heel erg als van mij….
De Zeeuwse Hemel in Zierikzee
Ik vind eigenlijk dat een sorry hier wel op z’n plaats is. Je vraagt je af waarom? Sorry, omdat ik jullie nu pas alles vertel over De Zeeuwse Hemel in Zierikzee. Een geweldig restaurant, wat ook nog een café en winkel is en een prachtige stadstuin heeft waar je gewoon heel fijn zit met die…
Stengels van bladerdeeg met ansjovis
I like it salty. Very salty. Als jij net als ik gek bent op zout, dan is het recept wat ik vandaag voor je in de aanbieding heb heel geschikt. Nu moet je niet denken dat ik met het zoutvat aan mijn mond sta hoor. Zo gek ben ik er nou ook weer niet op….
Warme najaarsgroente met feta
Zodra ik op de fiets zit, verander ik in een scheurmonster. Op mijn opoefiets, trap ik met mijn niet zo lange benen – aka korte pootjes – iedereen eruit. Ik vlieg over de weg. Echt serieus, je ziet me niet eens als ik langs je fiets. Die lichtflits? Dat was ik dus. Wie weet was…