Hoe groente ook bereid is, ik vind het eigenlijk altijd wel lekker. Gekookte broccoliroosjes nam ik wel eens in een bakje mee naar kantoor. Met een beetje zout – ik ben een zoutlover dus niet een beetje maar gewoon lekker (veel) zout – is dat echt een prima tussendoortje. Voordeel van een flinke hoeveelheid zout…
Kruidige perentaart
Sinds een jaar ben ik helemaal into peer. Niet perse om zo uit het vuistje te eten, maar wel in baksels of in allerlei gerechten. En dat is best gek, want als kind vond ik peer helemaal niet zo fantastisch. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Ik vond peer maar melig en veel te…
Gekookte mosselen met Pernod en venkel
Mosselen, ik ben er gek op. Hoe kan het ook anders als je bent opgegroeid aan de Zeeuwse kust. Dat kan natuurlijk zeker anders want er zijn ongetwijfeld ook echt wel Zeeuwen die niets van mosselen moeten hebben. Een pannetje gloeiend hete mosselen is genieten. Ik vind bijna alles koud ook heel lekker. Koude pasta…
10 x de lekkerste pasta’s
I love pasta. Dat is geen geheim meer denk ik zo. Als ik elke dag pasta moet eten, heb ik daar verre van een probleem mee. Yes please! Inmiddels staan er een hoop heerlijke recepten op Little Spoon met pasta in de hoofdrol. Snel wat inspiratie op doen? Hieronder zie je mijn tien favorieten. 1. Pasta…
Springrolls met geplozen kip
Verslavend lekker, dat zijn deze springrolls met geplozen kip. Dat klinkt natuurlijk als een vreselijke leus uit een stomme reclame. Maar echt waar, deze springrolls met geplozen kip zijn gewoon echt zo lekker. Elke keer als ik er aan denk of een foto zie van deze plaatjes, loopt het water me in de mond. Sowieso…
Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovis
Hoe graag ik ook samen ben met mensen, ik kan echt oprecht genieten van alleen zijn. Ik kan me goed vermaken en heb genoeg aan mijn eigen gedachtes, hersenspinsels, dagdromen en plannen. Toen ik nog een OV had, in mijn studententijd, ging ik regelmatig in mijn uppie on tour door het hele land op de…
Best hummus ever bij Sir Hummus in Amsterdam
Je hebt hummus die oké is. Hummus die lekker is. En dan heb je hummus die op eenzame hoogte bovenaan prijkt en de beste hummus ever is. Die maak ik niet zelf, helaas, want het is me wonder boven wonder nog nooit gelukt om echt hele lekkere hummus te maken. Nee, die beste at ik…
Duizend en één nacht couscoussalade
Couscous is voor mij zoals pasta. Ik bedoel dan niet qua smaak, want dat lijkt natuurlijk helemaal niet op elkaar. Nee, ik bedoel dat ik met pasta altijd wel iets lekkers kan bedenken. Op dagen dat ik geen zin heb om boodschappen te doen, lukt het me om met pasta en de ingrediënten die nog…
Tomatentaart met zachte geitenkaas
Alweer een tijdje geleden kreeg ik van Bettine een heel fijn pakket op gestuurd. Een pakketje met alleen maar geitenkaas, want dat maakt Bettine. Bof ik even, want geitenkaas is de kaassoort die ik echt het allerliefste eet. Zowel de harde als de zachte. In de koelkast ligt altijd wel iets van kaas. En die…
Boterhammenfeest: Sandwich met gerookte zalm en mierikswortel
Mierikswortel, ik ben er gek op. Ik houd van dat scherpe. Eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met mosterd en wasabi. Een te grote schep mierikswortel op je broodje en het vliegt direct door je neus, je hersenen in. Een soort brain freeze, maar dan niet koud maar heet. Snap je het nog? Anders dan met…