Frankrijk stond nooit hoog op mijn vakantielijstje. Zo stom eigenlijk, want de vakantie vorig jaar in het zuiden van Bretagne was geweldig. Ik sloot dit deel van Frankrijk voor altijd in mijn hart. Bretagne heeft alles. Een heerlijk klimaat. Niet te warm, niet te koud, een fijn briesje. In juni was het een zonovergoten week. De…
Oesters en meer bij Ché Luz in Etel, Bretagne
Op vakantie vind ik het heerlijk om op zoveel mogelijk verschillende plekken te eten en allerlei lekkers te proberen. Soms, heel soms stap ik daarvan. Als ik een restaurant zoals Ché Luz tegenkom. Je snapt, het restaurant moet dan wel van hele goede huize zijn. En dan bedoel ik niet dat het allemaal chique de…
Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos
Aardbeien, dat is wel één van mijn lievelings fruitsoorten. Zo’n heerlijk zoet en sappig zomerkoninkje. Wel die uit Nederland hoor, want de Spaanse vind ik te waterig. In een toetje, op een taart, met crumble. I love it all. Geel of oranje Hoe lekker ik verse aardbeien ook vind, ik gruwel echt, maar dan ook…
Cake Dealer, taart vanuit de leukste caravan ever
Stel, high tea staat in het Nederlandse woordenboek – het staat er echt niet in want dat heb ik natuurlijk even gecheckt – dan staat er geen betekenis achter maar Honey Pie. Honey Pie is een vrolijk en gezellig theehuis in Middelburg. The place to be als je trek hebt in high tea. Scones met…
Homemade chocolade met een vleugje Zeeland
Chocolade.. Ja wat kan ik er over zeggen. Ik hou ervan. Het mooie is dat de taal van chocolade universeel is. Eigenlijk heeft deze homemade chocolade geen uitleg nodig. Maar goed, ik hou niet alleen van chocolade, ook het vertellen van verhalen heeft mijn hart gestolen. Druilerig en druk Het was een druilerige maandag morgen….
Ultieme strandgevoel bij het Zeecafé in Oostkapelle
Het Zeecafé in Oostkapelle is misschien wel de leukste strandtent waar ik geweest ben. Voetjes in het zand en genieten van het geruist van de zee, een glas koele wijn en lekkere hapjes. Benieuwd? Lees snel verder. Strand Met het strand in de voortuin ben ik negen van de tien keer met mooi weer daar…
Om bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoof
Al weken had ik er zin in, in witte bonen. En dat is eigenlijk heel gek, want witte bonen eet ik nooit. Als student liet ik me regelmatig verleiden tot een echt English breakfast. Stukken knapperig gebakken bacon, een sappige sausage, tomaten en champignons even kort gegrild, tikkeltje taai wit toast en een schep witte…
Fruits de mer op de Oosterschelde
Foto: Limit fotografie Fruits de mer eten aan een 55 meter lange tafel op een zandplaat midden in de Oosterschelde, witte wijn die rijkelijk vloeit, een uitbundig schijnende zon, varen en een hoop andere lekkere gerechtjes. Hoe klinkt dit? Goed hè? Ik vertel je, dat was het ook. Zaterdag 18 juli mocht ik mezelf met recht…
Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie
Zodra mijn ogen open gaan ‘s ochtends, is het eerste wat ik denk ‘wat ga ik eten?’. Ik spring uit bed om aan de slag te gaan met mijn ontbijt. Dat ontbijt is bijna nooit hetzelfde. Elke week of zelfs om de paar dagen heb ik een nieuwe favoriet. Ontbijtmuffins met appel en kaneel, havermout…
Mosselfeesten in Middelburg op 23-24-25 juli
Het is elk jaar weer iets om naar uit de kijken, de Mosselfeesten in Middelburg. Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juli wordt de Vlasmarkt omgetoverd tot een mega groot terras waar je de lekkerste mosselen proeft. Voor wie nog nooit in Middelburg is geweest, de Vlasmarkt is een gezellige straat met veel…