Een taartje van korstdeeg, frisse Hero zwarte kersenjam, zoete frangipane met boter, suiker en amandelmeel en een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Dat is de beste omschrijving van dit heerlijke amandeltaartje. Serveer eventueel met wat slagroom of crème fraîche. Vleugje jaloezie Aan het einde van het jaar is het weer zover. Heel Holland…
Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper
Een pastasalade is altijd een goed idee. Vooral met gewokte kokkels, tomaten, groene asperges en rode peper. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt maakte. En ik vertel je over de blauwe planken op de foto. Ingebouwde zoekfunctie Wat vinden jullie van de blauwe planken op de foto? Geweldig toch? Nieuwe ondergronden voor…
Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
Het lekkere van deze kippendijspiesjes is, dat ze zo sappig blijven. Denk daar dan die heerlijke smaak van de barbecue bij en je hebt een topgerecht. Dip een stukje kip in je zelfgemaakte aioli en eet er een gegrild little gem slaatje bij. Lees snel verder voor het recept. Spuit 11 Ja, ja, ik weet…
Wit Huisje Zeeland // Een huisje om verliefd op te worden
Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Zeeland? Ik weet een heel fijn plekje voor je om te overnachten. Namelijk Wit Huisje Zeeland. Een wit huisje in het Zeeuws Vlaamse Turkeye, een gehucht met slechts een handvol huizen. Het ziet er idyllisch uit en het is er rustig en fijn. Tijdens mijn…
Köfte van rundvlees met een pittig tomatendipje
Deze köfte van rundvlees is echt een mega lekker recept om te bereiden op de barbecue. Ik eet er een pittig tomatendipje bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Gelukkig Oh jongens wat een zomer hè? Ik word zo gelukkig van dat mooie weer. Om allerlei praktische redenen. Bijvoorbeeld dat ik ‘s ochtends niet…
Onthaasten in Haute-Marne // 14 x tips om te doen
Eerder deze maand ging Helena van Indorotterdammert een lang weekend onthaasten in Haute-Marne. Vandaag deelt ze haar tips voor deze Franse streek met je. Benieuwd? Lees snel verder. Helena: Even onthaasten uit het drukke stadsleven? Ondanks dat ik echt verknocht ben aan Rotterdam; soms is het wel een beetje druk. Dat geef ik eerlijk toe….
5 x verrassingen in Letland
In mijn eerdere artikel las je al over alles wat ik at in Letland. Of nou ja, een hele hoop dan. Als ik alles moet omschrijven wordt het wel een heel lang verhaal ;-). Omdat je in dit mooie land nog meer kunt doen dan eten, ja echt waar, heb ik vandaag 5 verrassingen in…
Eten in Letland // Dit wil je proeven + favoriete eetplekken
Het was nog maar net het nieuwe jaar toen de uitnodiging voor een foodtrip naar Letland op de figuurlijke deurmat viel. Ik heb al aardig wat Europese landen bezocht, maar het noorden van dit continent is nog behoorlijk in de minderheid. De Baltische staten, maar ook Scandinavië hebben mijn interesse, dus ik kon niet anders…
Goedkope kortingsdeal, horeca-ondernemer doe het NIET
Goedkope kortingsdeals, lieve horeca-ondernemer, heb jij je hier wel eens toe laten verleiden? Mijn advies? DOE HET NIET. In dit artikel vertel ik je waarom je je zaak kapot maakt als je deze op zo’n manier in de uitverkoop zet. Bekendheid krijgen Nog niet zo lang geleden sprak ik een startende horeca-onderneemster. Een aantal maanden…
Bistro in den Koning in Waterlandkerkje // Om het Bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen te vieren
Tijdens mijn Hello Zeeland Tour lunchte ik bij Bistro in den Koning in Waterlandkerkje. Een bistro met wat Franse invloeden om het Bourgondische leven te vieren. Op de menukaart staan klassiekers met een moderne draai. Ik vond het verrassend en vooral heel lekker. Benieuwd? Lees snel verder. eeuwenoud pand Een paar jaar geleden ging ik…