Mijn eerste eigen huisje was een appartementje drie hoog in de Vlissingse Paul Krugerstraat. Op mijn geweldige kitscherige inrichting na was er niet echt iets heel mooi aan het appartementje. Vind ik nu, want wat was ik daar tien jaar geleden dolgelukkig mee. Het uitzicht, dat was fantastisch. Ik keek uit op het braakliggende Scheldeterrein. In…
Kippendijspiesjes volgens Julius Jaspers
Dat de rollen in huize Spoon nogal traditioneel zijn rondom barbecueën vertelde ik al eens. Daar houdt het traditionele dan waarschijnlijk ook wel een eind op. Ik ben slordig en chaotisch en Ruben loopt dan ook vaak achter me aan om het spoor van troep op te ruimen. Schoonmaken doe ik niet vaak en als ik…
Zelf olie blenden in de Blend Bar
Een paar weken geleden zag ik op de blog Uit Paulines Keuken dat er een olie Blend Bar in de Rotterdamse Markthal zit. Dat leek me wel wat en ik nam me voor om er snel een kijkje te nemen. Vorige week deed ik dat, samen met een paar andere bloggers. Een olie Blend Bar,…
Goddelijke gemberkoekjes
Ken je dat? Van die avonden die een beetje uit de hand lopen? Postief dan wel hoor. Van die avonden waarop je hard roep ik maak het niet te laat of na twee drankjes ben ik weer thuis hoor. Zo’n avond had ik een tijdje geleden. Met vriendinnen An en Fen sprak ik af om…
Groene salade met romige tahindressing en eetbare bloemen
Deze groene salade met romige tahindressing is het perfecte bijgerecht voor een barbecue. Ik geef je het recept en vertel je direct over mezelf als konijn en mijn lover als oerman. Benieuwd waar dit over gaat? Lees snel verder. Hittegolf De langste dag hebben we alweer een week achter ons liggen. De zomerse temperaturen lieten…
De Vluchthaven in Bruinisse
De Vluchthaven in Bruinisse, dit is zo’n plek waar je komt en niet meer weg wil. Eén van mijn favoriete restaurants om in de zomermaanden te genieten van lekkers uit de zee. Als ik er kom blijf ik direct een hele middag plakken. Benieuwd waarom? Dat ga ik je vertellen. Verrassing! Lees je wel eens een…
WINNEN overheerlijke dadels van Yogi & Yousef
Deze winactie is gesloten. Dat ik fan ben van de dadels en helemaal de dadels van Yogi & Yousef hebben jullie vorige week al gelezen. Toen deelde ik mijn lievelingsrecept met dadels. Een heerlijke dadelchutney. Dadels zijn lekker, gezond, veelzijdig en een ideaal tussendoortje. Yogi & Yousef dadels koop je in een mega handig snackboxje….
Homemade dadelchutney met knoflook
Deze dadelchutney met knoflook past zo goed bij een kaasplankje, een stukje paté of een bord met charcuterie. De chutney is eenvoudig te bereiden en als je slim bent, maak je lekker veel in één keer. Bewaar wat in weckpotjes in de koelkast en je hebt de komende weken elke keer dit lekkere smeersel bij de…
Penne met pesto, garnalen en zeekraal
Dat ik pasta en pesto een geweldige combinatie vind, is jullie inmiddels vast wel duidelijk. Ondanks dat de basis, pasta en pesto, steeds hetzelfde is, zijn de variaties eindeloos. Grote kans dus dat dit niet mijn laatste pasta pesto recept is. Omdat het zeekraalseizoen inmiddels is gestart en we volop zeekraal van Hollandse bodem kunnen…
Exotische muffins met ananas en kokos
How’s gonna buy me a ticket to the tropics? Voorlopig niemand jammer genoeg en zelf koop ik er pas één voor begin 2016. Tot die tijd moet ik het dus doen met tropische gerechtjes en drankjes. Ook geen probleem, want echt I love it. Alles wat maar een beetje mango-, ananas- of kokosachtig is, vind…