De combinatie van courgette, aubergine en tomaat verveelt bij mij echt nooit. Soms vergeet ik dit magische trio. Het was nu al weer een tijdje geleden dat ik deze drie groentes samen at. Heel stom, want het is zo lekker. En de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Toen ik net op mezelf woonde stond dit drietal regelmatig…
Taartjes en theeleuten bij De Juf in Middelburg
In Middelburg en ook in de rest van Zeeland heb je een hoop traditionele bakkers. Een slagroomtaart, moorkop of een punt mokkagebak. Begrijp me niet verkeerd. Daar is helemaal niets mis mee, maar bij verjaardagen of traktaties laat ik de punt voor mij bestemd staan. Mij maak je blij, echt heel blij, met een lekkere…
Tropische havermout
Op koelkast/voorraadkast/fruitschaal crisismomenten ben ik met vlagen verrassend creatief. Wie weet herken je dat wel? Ik eet al dagen of nee inmiddels al weken bijna elke ochtend havermout. Ik ben niet zo’n grote havermoutliefhebber maar ik heb mezelf wijsgemaakt dat dit het beste ontbijt is voor mij momenteel. Want één, het is gezond en twee,…
Gin tonic met een vleugje Zeeland
Sinds ik vorig jaar in het pop-up restaurant van de Gastrovan mijn eerste gin tonic proefde ben ik hooked. Wees gerust, niet hooked in de zin van elke dag, maar gewoon af en toe wanneer er zo’n ik drink een cocktail momentje is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een G&T altijd behoorlijk oubollig vond….
Weekend weg in eigen provincie: Walcheren
Als geboren en getogen Zeeuwse kan ik me niet voorstellen dat ik Zeeland ooit verlaat. Ja voor een paar dagen of voor een mooie reis verder weg wil ik best een paar weken weg. Verhuizen? Dat nooit! Zeg nooit nooit natuurlijk, maar als ik het nu moet zeggen, dan zeg ik nooit. Na een paar…
(Soort van) risotto van bruine rijst
Laat ik voorop stellen dit is eigenlijk niet eens een soort van risotto. De echte risotto experts gaan dat zeker beamen. Toch vind ik de smaak behoorlijk nijgen naar risotto en voel me daarom zo vrij om dit gerecht een soort van risotto te noemen. Risotto maken is bij mij al een paar keer uitgelopen…
5 x zomerse salades
Het belooft vandaag een prachtige zomerse dag te worden. Een uitbundig schijnend zonnetje, temperaturen die omhoog schieten en wie weet wel blote benen. Met warm en zonnig weer eet je toch anders dan op koude en regenachtige dagen. Een stevig bord pasta of een Indiase curry is echt heerlijk hoor, maar ik kan me zomaar…
Snelle omelet met spinazie en avocado
Ik vertelde het jullie al eerder. Ik ben echt gek op ei en kan er wel elke dag één of twee eten. Gekookt, gebakken, roerei, ik vind het allemaal even lekker. Nee, ik denk dat ik toch een favoriet heb. Ei gecombineerd met kaas en dan het liefste geitenkaas. Ja, dat is mijn lievelingscombinatie. Ik…
Op tafel bij Little Spoon #3
Soms heb je van die weken die behoorlijk oninteressant zijn, waarbij je dan ook nog eens vergeet foto’s te maken van je eten. Zo’n week had ik. Niet vorige week, maar de week daarvoor. Het was een drukke week waarin ik bezig was met het schrijven van teksten voor Lekker Zeeland magazine. Het magazine waar…
Homemade notenboter
Ik heb altijd een zwak gehad voor pindakaas. Het allerliefste eet ik pindakaas op een verse witte boterham, met een dikke laag roomboter en veel pure hagelslag. Echt een traktatie zo lekker is het. Of op een croissantje met wat suiker, ook al zo’n fantastische combinatie. Af en toe maak ik ook een pindakaastosti. Een…