Zin in een zoet ontbijt waar je blij van wordt maar ook nog redelijk gezond is? Maak dan deze crumble met peer en speculaas eens. Kijk snel verder voor het recept! Huilende wind Het was een druilerige morgen toen ik wakker werd met de behoefte aan een warm ontbijtje. Ik was vrij, ik had het…
Firma Pickles, Rotterdam
Hoe klinkt jou de combinatie, van een super lekker burger, wat zeg ik de beste die ik ooit gegeten heb, met een goed glas wijn, in de oren? To me it sounds like magic. Bij Firma Pickles in Rotterdam maken ze van magie werkelijkheid. Benieuwd naar dit leuke burgerrestaurant en wijnbar in één? Ik ga…
Wereld van Little Spoon: interview en schrijven voor De ZeeuwZe
Nog maar sinds half november ben ik gestart met Little Spoon. In mijn hoofd bestaat Little Spoon al iets langer, maar echt live ging ik op 15 november. Out in the open met mijn online culinaire dagboek en een deel van mijn leven. Dat vond ik heel spannend. Vinden mensen het wel leuk? En hoe…
Aloo Matar, Indiase aardappelcurry
Het meest bijzondere land waar ik ooit geweest ben, is zeker India. Het liefste stap ik nu op het vliegtuig om nog een keer dit heftige land mee te maken. India is zo uniek. Je moet het eigenlijk zelf meemaken. Wil je graag naar India, maar twijfel je? Ik kan niet anders dan zeggen: GAAN!…
Review Rosti Mepal Lunchbox + meeneemlunch tips
Wie herkent dit? Gewapend met een grote tas – soms is dat bij mij een vreselijk lelijke plastic tas van een willekeurige supermarkt, een mooi stevig tasje van een drogisterij of de laatste tijd een geitenwollensokken-hip jute tasje van Alpro – gevuld met bakjes en zakjes voor de lunch kom je aan op je werk….
Quesadillas met guacamole
Quesadillas zijn zo enorm lekker. Eigenlijk zijn ze het beste te omschrijven als een Mexicaanse tosti, gemaakt van tortilla’s. Ik eet er homemade guacamole bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Mexicaanse tosti Toen ik een paar weken geleden lunchte bij De Kloveniersdoelen in Middelburg zag ik quesadillas op de kaart staan. Ik had zelf…
Italiaanse tonijnragu met pasta
Italiaanse tonijn ragu met pasta, wat is dit lekker! De saus is op basis van tomaten, bevat veel fijngehakte groente, is lekker zoutig door de anjovis en de verse Italiaanse kruiden zorgen voor een fantastische smaak. In feite is het recept ook niet moeilijk en lekker snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag. I Van pasta…
Weekend Rotterdam in plaatjes
Al jaren ben ik niet echt in Rotterdam geweest. Wel eens voor mijn werk, of zomaar even naar de Koopgoot, maar niet zoals ik dit weekend heb gedaan. Allemaal leuke plekjes ontdekken, borrelen, eten en slapen in Rotterdam. Slapen in Rotterdam had ik zelfs nog nooit gedaan. Ik kan je zeggen, ik heb Rotterdam in…
Meeneemlunch – couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde courgette
Tijdens deze Little Spoon goes Healthy maand heb ik al een hoop gezonde en lekkere ontbijtjes met je gedeeld die ook uitstekend door kunnen voor taartjes en dan de slechte variant die je nu misschien wel even niet van jezelf mag eten. Wat dacht je van de ontbijtmuffins met appel en kaneel? Of het ontbijttaartje…
Brasserie Jong in Vlissingen // Voor de beste G&T’s en super lekker eten!
Soms zijn er van die plekken die een verlengde zijn van je huiskamer. Die je passen als een jas. En aanvoelen als een warme deken. Dat heb ik met Brasserie Jong in Vlissingen. Hier drink je de aller – maar dan ook echt de aller – lekkerste G&T’s die je maar kunt bedenken. Stuk voor…