Wat mij betreft is deze paddenstoelenragout pure nostalgie. Het doet me denken aan vroeger. Maken van de ragout is helemaal niet moeilijk en wel zo lekker. Echt oud ben ik niet. Best jong nog eigenlijk. Dit jaar heb ik de 2 in mijn leeftijd verruild voor een 3. 30 jaar dus. Ondanks dat 30 nog…
Albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Wat ik zo heerlijk vind aan op vakantie gaan of weekendjes weg is de inspiratie die het me geeft. En dan voor al op culinair gebied natuurlijk. Na een weekend Madrid met vriendin Anne dacht ik de hele dag aan alle lekkere tapas die we hadden gegeten. Wat kan ik namaken? En hoe krijg ik…
De Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamer
Bij De Herberg in Middelburg waan je je even in oma’s woonkamer. Voor mij is het een schatkamer. Alles vind ik even tof. Plof hier neer voor de lunch, borrel of diner. In de winter warm bij de haard en in de zomer of het gezellige terras. Benieuwd naar dit leuke tentje? Lees snel verder….
Hemels karamel toetje met Lonka fudge
Lang lang geleden at ik eens een toetje vergelijkbaar als deze in een restaurant. Ik vond het zo lekker, dat ik besloot het op mijn eigen manier na te maken. In het restaurant at ik het toetje met brioche in plaats van met suikerbrood, maar omdat ik suikerbrood eigenlijk veel liever eet dan brioche, heeft…
Shakshuka met Marokkaanse gehaktballetjes
Deze shakshuka met Marokkaanse gehaktballetjes is mijn variant op het recept van Ottolenghi. Benieuwd hoe je shakshuka maakt? Lees dan snel verder. Midden-Oosten Oh, wat ben ik gek op gerechten uit het Midden-Oosten. De Arabische tajines, falafel, hummus en baba ganoush met pides, kruidige en pittige gerechten en niet te vergeten grote hoeveelheden munt en koriander….
Vietnamese springrolls + ‘how to roll’
Ken je dat? Van die ingrediënten of gerechten die een soort verslavende werking op je hebben? Ik heb dat heel erg met koriander. De één houdt ervan en de andere verafschuwd het. De tegenstanders vinden het goedje naar zeepsop smaken, maar ik kan koriander eten op en met bijna alles. Zeker wanneer koriander in Aziatische…
Liefdespasta met kip en spinazie
Ze zeggen weleens dat de liefde van de man door de maag gaat. Ik kan je vertellen, dit is niet enkel bij mannen het geval. Wanneer je als man een vrouw als ik tref merk je snel genoeg dat eten een heel speciaal plekje in mijn hart, of maag, heeft. Al na een paar dates…
Noodles met kip
Soms heb je van die recepten die het altijd goed doen, waar je eindeloos mee kunt variëren en die ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn. Dit is zo’n recept. Voor op van die doordeweekse, weinig-tijd-en-weinig-zin-om-te-koken dagen. Het begon ooit eens met een Thaise noodlesalade. Dat recept maakte ik in de winter en…
Kruidige pompoensoep
Zodra de pompoenen in de winkel liggen, maar ik deze kruidige pompoensoep. Zo lekker en ook nog eens verwarmend. Vandaag deel ik dit eenvoudige recept met je. Pompoen Net zoals paddenstoelen voor mij herfst en winter zijn, heb ik dat ook met pompoen. Ik vind de smaak heerlijk en wat dacht je van de veelzijdigheid?…
Hartverwarmend sapje met rode peper
Ja je leest het goed. Een sapje met rode peper. Ik ben gek op spicy food. Heet, heter, heetst. I love it. Ook mijn bloody mary’s vind ik goed spicy het allerlekkerst. Waarom dan mijn dagelijkse, of nou ja bijna dagelijkse, sapje niet met een pepertje? De dagelijkse sapjes zijn ook altijd perfect voor het opmaken…