Wie heeft er zin in een cocktail? Vandaag deel ik het recept voor een gin fizz, één van mijn lievelingsdrankjes gemaakt met Purezza sparkling en citroengras. Benieuwd? Lees snel verder.
wit bounty strand
Als ik op vakantie ben drink ik het allerliefste een cocktail. Stel je even voor. Een wit bounty strand met allemaal leuke strandtenten. Zomerse loungemuziek op de achtergrond, vrolijke mensen, vissersboten die vrolijk op en neer deinen dankzij de golven. Een verkoelend windje, de zon die langzaam ondergaat en wegzakt in de zee. Of zoals op het Thaise Koh Tao, in laaghangende wolken verdwijnt. We hebben er geen één keer een complete zonsondergang gezien, maar goed, kniesoor die daarover zeurt natuurlijk.
Nadat ik in zo’n zitzak plofte, bestelde ik een cocktail. Soms was dat een passion fruit daiquiri maar vaker nog een gin fizz. Naast G&T toch wel mijn favoriete mix. Ik houd niet heel erg van mierzoet, daarom is deze frisse cocktail zo perfect voor mij. In een gin fizz gaat gin. Ik denk niet dat je dit had verwacht ;-), wat suiker maar honing kan ook, vers citroensap en sparkling water. Bijvoorbeeld Purezza premium water.
Zuiver water
Vorige week vertelde ik al over dit premium watermerk. Dit tafelwater komt in still of sparkling, met een lichte en elegante bubbel. Wel zo prettig als je naast je drankje nog iets eet. Wat in mijn geval eigenlijk altijd zo is. Wist je dat het water van Purezza veel zuiverder dan bronwater? Het is namelijk kraanwater, wat sowieso al van hoge kwaliteit is en dat wordt nog eens extra gezuiverd. Een speciaal filtersysteem zorgt hiervoor. Het verbetert ook nog eens de smaak van het water.
Nog even terug naar de gin fizz. Ik houd van zuur en fris, daarom voeg ik nog citroengras toe. Kneus de stengel even zodat de smaak goed vrijkomt. Je kunt ook citroengras siroop gebruiken. En omdat een cocktail nou eenmaal feestelijk is, vind ik een suikerrandje ook wel passen ;-).
Gin fizz met citroengras
Voor 1 cocktail
Dit zit erin:
- Voor het suikerrandje: kristalsuiker en een partje citroen
- IJsblokjes
- 2 tl poedersuiker
- 5 cl gin
- 3 cl citroensap
- 1 stengel citroengras
- Sparkling water
Zo maak je het:
- Smeer de rand van het glas in met het partje citroen. Doe wat kristalsuiker op een bord en druk daar de rand van het glas in. Zie hier, je suikerrandje.
- Vul het glas met ijsblokjes en de poedersuiker. Schenk de gin en citroensap erbij. Roer met de stengel citroengras en vul de cocktail aan met sparkling water.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Purezza.
Geef een reactie