Deze zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade is een super feestelijk gerecht. Binnen een half uur staat de zalm in de oven. Snel klaar en ook nog eens super lekker. Deze zalm combineert heel goed met de platgeslagen aardappeltjes uit de oven.
Groei
Inmiddels maak ik al een jaar of vier food foto’s. Het is heel tof om te zien hoe mijn eigen stijl en techniek zich in die jaren ontwikkeld heeft. De eerste foto’s op Little Spoon zijn niet allemaal even mooi. Toch laat ik het voor wat het is. Wie weet dat ik de meest lelijke ooit nog eens overnieuw maak, maar eigenlijk vind ik het wel fijn om mijn eigen groei te zien.
De foto van deze zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade is één van mijn favorieten van de laatste tijd. Ik ben echt fan van mijn marmeren plaat maar ook de oude kranten vind ik prachtig. Ik vond de kranten, uit begin twintigste eeuw, op de rommelmarkt in Eeklo. Voor slechts een euro per stuk. Je snapt, ik sloeg groots in. Als ik op reis ben, ga ik ook altijd op zoek naar kranten uit het land van herkomst. Wat er staat op mijn Chinese kranten weet ik niet, maar het staat wel tof op de foto ;-). Wat vinden jullie?
Krokante kruidenkorst
De ster van de foto is natuurlijk de zalm uit de oven met krokante kruidenkorst. Wauw, dit is zo mega lekker. Ik maak een korst van panko, groene kruiden en lekker veel feta. Dat gaat samen de oven in en dan heb je een heerlijk hoofdgerecht. Combineer met de rode bietensalade en aardappeltjes uit de oven.
Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & en rode bietensalade
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 75 gr panko
- 10 gr dille, fijngehakt + extra voor de garnering
- 1 citroen, schil geraspt + het sap
- 3 lente-uitje, in dunne ringen
- 10 gr bieslook, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- 4 zalmfilets met vel, circa 150-175 gram
- 150 gr feta, verkruimeld
- 4 voorgegaarde bietjes, in stukken
- 2 el crème fraîche
- 2 el mierikswortel
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- Zwarte peper
- Zout
- Tuinkers
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de panko samen met de knoflook, bieslook, dille, lente-ui, citroenschil, royaal olijfolie, zout en zwarte peper. Voeg de laatste citroensap toe.
- Vet een ovenschaal goed in met olijfolie en leg de stukken zalm erin, met de huidkant naar beneden. Bedek de vis royaal met het panko mengsel en druk het stevig aan. Verdeel er nu de feta over.
- Zet in de oven en bak circa 20 minuten, tot de zalm gaar is.
- Maak ondertussen de rode bietensalade. Doe de bietjes in een schaal en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zwarte balsamicoazijn, zwarte peper en zout. Voor de dressing meng je de mierikswortel met de crème fraîche, zwarte peper en zout.
- Haal de zalm uit de oven en leg samen met een schep van de bietensalade op een bord. Verdeel een paar lepels van de mieriksworteldressing over de bietjes. Garneer de zalm met dille en en de salade met tuinkers.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie