Zijn jullie ook zo dol op pompoensoep? De smaken van deze pompoensoep met salie en spekjes zijn lekker winters. Perfect verwarmend voor de koude dagen die komen gaan.
Soort snert
Het klinkt misschien een beetje gek maar deze pompoensoep met salie en spekjes smaakte stiekem, ergens in de verte, een beetje naar erwtensoep. Ik denk dat het door de spek komt en de structuur van de soep. Die is best dik en dat associeer ik dan weer met snert. In een ver verleden heb ik die winterse groene soep wel eens gemaakt, maar de laatste keer kan ik me eerlijk gezegd niet herinneren. Eigenlijk wil ik dat toch snel weer eens doen. Tot die tijd die ik het gewoon met pompoensoep. Net zo lekker en veel sneller klaar.
Kruidige pompoensoep
Ik deelde al een eens een kruidige variant met je en een pompoensoep met sinaasappel. Ook lekker en super smaakvol. Het recept voor deze pompoensoep met salie en spekjes is toch weer heel anders. Daarom leuk om snel eens uit te proberen. Zoet door de pompoen, zout dankzij de spekjes, spicy want er gaat rode peper door en dan de salie wat alles mooi met elkaar verbind.
Verwarmend
Deze pompoensoep is heerlijk verwarmend op de koude dagen die komen gaan. Zo ontdekte ik deze combinatie ook. Het was een druilerige maandag. Ik had zij in iets lekkers te lunchen maar eigenlijk niet echt de puf om iets te maken. Ik deed het toch. Ik dook de koelkast in en vond deze ingrediënten et voila een super soepie. Je kunt de soep altijd dunner maken door wat meer bouillon toe te voegen. Of juist romiger door een scheut slagroom. Zelf vind ik dat niet nodig maar het kan natuurlijk wel!
Pompoensoep met salie en spekjes
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 100 gram ontbijtspek in reepjes
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 1 kilo flespompoen, geschild en in blokjes
- Bosje salie, grof gehakt, houd 12 blaadjes apart voor de garnering
- 750 milliliter kippenbouillon
- 1 rode peper in ringen
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Grote pan
- Staafmixer
Zo maak je het:
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de rode ui, fijngehakte salie, rode peper en knoflook toe. Bak nog eens 2 tot 3 minuten.
- Doe de pompoen en de bouillon erbij in de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen of tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
- Garneer met krokant gebakken blaadjes salie
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie