Tijdens mijn Hello Zeeland Tour lunchte ik bij Bistro in den Koning in Waterlandkerkje. Een bistro met wat Franse invloeden om het Bourgondische leven te vieren. Op de menukaart staan klassiekers met een moderne draai. Ik vond het verrassend en vooral heel lekker. Benieuwd? Lees snel verder.
eeuwenoud pand
Een paar jaar geleden ging ik samen met Ruben op mini fietsvakantie naar Zeeuws-Vlaanderen. We logeerden bij Lief Huisje Zeeland en fietsten bijna 100 km dat weekend. Nu moet je weten dat mijn liefde echt nooit fietst, ik op een opoefiets rijd en het dat weekend meer waaide en regende dan dat de zon scheen. Het maakte het niet minder leuk want we genoten. Op zaterdagochtend belandden we op een rommelmarkt in Waterlandkerkje. Een klein dorp vlakbij het huisje waar we sliepen. Het eerste wat je zit is een prachtig eeuwenoud pand.
Dit voorjaar, zo’n drie jaar later, is het restaurant van eigenaar gewisseld en openden Juriën en Angie Bistro in den Koning. Hij als chef-kok en zij als gastvrouw. Wat mij betreft een topduo. Angie zorgt dat het je aan niets ontbreekt en Juriën bereidt de lekkerste gerechten voor je.
klassiekers en een uitstapje over de grens
Ik vind dat je Juriëns kookstijl het beste omschrijft zonder poespas maar wel zo bijzonder dat je het wil proeven. No-nonsens, stoer, met af en toe klassiekers en een uitstapje over de grens naar Frankrijk. Hij heeft echt een eigen stijl. Iets wat ik heel erg kan waarderen. Ik schoof aan voor de lunch en dat smaakte top. Daarover zo meer. Er staat standaard een fles water op tafel, zodra je aanschuift. Super fijn bij je fles wijn natuurlijk. Ook een robuuste bol zuurdesembrood van Desemenzo met roomboter verschijnt er direct voor je neus. En stiekem is dit nog fijner dan het water. Ik hou echt van desembrood. Daar blijf ik van eten. Ook als ik al op knappen sta ;-).
Op de menukaart zie ik eigenlijk alleen maar dingen staan die ik super lekker vind. Ik besluit voor een lasagne te gaan. Heel anders dan de lasagnes die ik ooit eerder at. Veel minder zwaar. Dat is fijn, aangezien ik de twee dagen door Zeeuws-Vlaanderen, op Hello Zeeland Tour, niet anders deed dan eten. De lasagne is opgebouwd uit slecht een paar lagen met natuurlijk de pastavellen, bechamelsaus en tomaten, maar ook rode en witte uien en shii-takes. Bovenop Parmezaanse kaas en oude geitenkaas. Denk daar dan nog even een glas Shiraz en een stuk zuurdesembrood bij en het leven is mooi. Dat was het al, maar dit soort kleine genietmomenten zijn de kers op de taart.
chefstable
Elke maand is er een nieuw 3-gangenmenu en ook de rest van de menukaart wisselt regelmatig. Varkenswangetjes gemaakt met bier van Dutch Bargain, rillettes van makreel, mosselen, kabeljauw met pickles van knolselder, crème brûlée, of een kaasplankje met kaas van Eric Murre. Och ja, wat kan ik er nog meer over vertellen? Ik denk eigenlijk dat het gewoon tijd is om zelf eens een kijkje te nemen en vooral iets lekkers te bestellen, wat er op dat moment op kaart staat. Ook leuk om te vertellen, je kunt de chefstable boeken met een clubje van maximaal 6. Je krijgt dan een uitgebreid menu met bijpassende wijnen.
Ik beken eerlijk, de inrichting is niet helemaal mijn smaak, maar ik heb zomaar het idee dat in de toekomst nog wel wat op de schop gaat. Het eten is echt heerlijk en wat mij betreft de moeite van de trip naar Waterlandkerkje meer dan waard. Met de auto, of pak gewoon de fiets, want Bistro in den Koning ligt aan een fietsroute door het mooie Zeeuws-Vlaamse land.
Bistro in den Koning
Molenstraat 56
4508 AG Waterlandkerkje
www.bistroindenkoning.com
Ben jij al bij Bistro in den Koning geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie