Terwijl deze appel kaneelcake in de oven staat, vult je keuken zich al met een heerlijke geur. Door het stevige beslag zijn de randjes van de cake lekker knapperig. Hoewel de appel kaneelcake koud ook goed smaakt, is hij op z’n best als hij van binnen nog een beetje warm is. Serveer met een goede klodder lobbig geklopte slagroom en frisse verse bramen. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt ontwikkelde en vertel ik waarom ik niet zo vaak mensen uitnodig om te komen eten.
Beetje stressvol
Het verbaast je misschien, maar als je tot mijn dierbaarste vrienden of familie hoort, zul je niet snel een uitnodiging krijgen voor een diner bij mij aan de eettafel. Vijf gangen met bijpassende wijnen, een feestmaal, een buffet of weet ik het wat. De reden daarvoor is heel simpel. Het is me net een beetje te stressvol om te koken voor zoveel mensen. En met zoveel bedoel ik eigenlijk gewoon meer dan twee.
Ik ben iemand die de lat altijd lekker hoog legt voor zichzelf. En daarnaast ook nog eens niet echt bedreven is in realistisch plannen of beter gezegd, nogal overmoedig is en denkt dat ze meer kan doen, dan in werkelijkheid het geval is. Dan komt de keuzestress er nog bij kijken, want wat ga ik in hemelsnaam maken? Kies ik gerechten uit de talloze kookboeken en kooktijdschriften? Of ga ik voor een recept wat ik op internet vind? Man, als ik er alleen aan denk breekt het zweet me uit.
Stomme eigenschap
Stiekem is dit een enorm stomme eigenschap, want heel eerlijk, als de etentjes lekker relaxt verlopen dan geniet ik er zo van. Meestal is dat als ik spontaan besluit mensen uit te nodigen en ik op de dag zelf ineens zin heb om de keuken in te duiken. Zonder die druk die ik mezelf op leg.
Net voor we op vakantie gingen was het zo’n relaxt avondje. Ik maakte een uitgebreide borrelplank voor vrienden. Daar ben ik dus echt een ster in. En ik maakte een lekker recept van mijn eigen site. Hoe makkelijk is dat? Mijn voornemen is om dit vaker te doen want ik vond het zo gezellig. Ik draaide harde muziek, zong mee en samen met Ruub danste ik door de keuken.
Vorig jaar had ik ook zo’n opleving en besloot ik spontaan een lekker toetje te maken. Het was deze appel kaneelcake. Het duurde even voor ik hem nog eens bakte, maar oké dat maakt niet uit. Lekker met lobbige room en verse bramen. Je weet niet wat je proeft. Dus heb je toegezegd een toetje te verzorgen en zorgt dat nu al voor stress? Ga voor deze cake. Succes gegarandeerd en heel eenvoudig te bereiden.
Appel kaneelcake met lobbige room en bramen
Voor 8 tot 10 punten
Dit zit erin:
- 150 gr roomboter
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr lichte basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 eieren
- 1 grote appel, geschild en in dikke plakken
- 2 el kristalsuiker
- Lobbig geklopte slagroom (zo’n 2 eetlepels per punt appel kaneelcake )
- Verse bramen (5 bramen per punt appel kaneelcake)
Dit heb je nodig:
- Steelpan
- 2 kommen
- Springvorm, 24 cm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt roomboter op een zacht vuur in de pan.
- Doe zelfrijzend bakmeel in een kom, samen met lichte basterdsuiker, bakpoeder en kaneel. Meng goed.
- Klop 2 eieren in andere kom. Voeg die, samen met de gesmolten roomboter bij de droge ingrediënten.
- Schep 3/4 van het beslag in een ingevette springvorm van circa 24 cm. Het lijkt misschien weinig, maar dit hoort zo. Verdeel de appels over het beslag en schep daarna het resterende beslag bovenop de appels.
- Zet de cake 45 tot 50 minuten in de oven.
- Serveer met een flinke schep lobbig geklopte slagroom en verse bramen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie