Het is jullie vast niet ontgaan. Ik heb producten uit het nieuwe assortiment getest van Albert Heijn. Dit allemaal als insider van Uit Paulines Keuken. De producten zijn één voor één getest door de strenge eenkoppige jury van Little Spoon. Ik dus. De producten hebben zich moeten bewijzen in mijn keuken. Hoe is de smaak? Wat is de gebruiksvriendelijkheid? Wat kan ik er mee maken? En ook niet onbelangrijk, ga ik het product na deze testperiode vaker kopen en wordt het een vast onderdeel van mijn voorraad? Dinsdag heb ik jullie alvast mijn vier favorieten verteld. Ik ben er uit. Ik presenteer jullie de winnaar van de verkiezing lekkerste en leukste product uit het nieuwe assortiment van Albert Heijn:
Het zijn de udon noodles van Hakubaku geworden. Deze noodles zijn gewoon super lekker. Heb je ze nog niet eerder geprobeerd? Echt doen hoor. Waarom? Ik ga het je vertellen.
Met zo’n indrukwekkend lijstje pluspunten, hoop ik natuurlijk dat jij deze heerlijke udon noodles ook snel gaat testen. Om het je makkelijk te maken deel ik een receptje. Namelijk kleverige kip met udon noodles ernaast. Twee jaar geleden maakte ik voor de verjaardag van The Boyfriend kleverige kip. Vandaag de dag heeft hij het er nog wel eens over. Een hele kip, uit de oven, die kleverig wordt door een heerlijk mengel van oestersaus, sojasaus en bruine suiker. Ik verwacht dat hij vergeten is dat er, voor we aan tafel gingen, nog een klein keukendrama ontstond. De kip wordt door het kleverige mengsel lekker donker. Naar mijn idee werd de kip iets te donker. Bijna zwart eigenlijk. Ik lette even niet op en het kipje was verbrand. Ik kan daar stiekem niet zo goed tegen. Mislukkingen in de keuken. Herken je dat? Gelukkig viel het uiteindelijk mee. De kip was te redden en uiteindelijk konden we toch nog gezellig aan het verjaardagsdiner.
Het is niet altijd het juiste moment voor een hele kip. Het kost veel tijd en als je met z’n tweeën eet is het wat veel. Alhoewel, ik heb een kiplover thuis die wel raadt weet met een hele kip. In dit recept kies ik voor kippendijen. Kippendijen zijn veel malser en sappiger dan kipfilets. Kipfilets komen er bij ons in ieder geval niet meer in. Ik vind ze te droog. De kippendijen die ik gebruik zijn wel al zonder bot en ontveld. Ik heb de kleverige kip gecombineerd met udon noodles die ik opgebakken heb, met wat heerlijke smaakmakers zoals knoflook, gember en een rode peper. Ik kan je verzekeren, deze combinatie is zo ongelofelijk lekker. We aten de udon noodles warm, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je ze van de zomer koud eet en de kleverige kip op de barbecue legt. Loopt het water je al in de mond? Lees snel verder voor het recept.
Kleverige kip met udon noodles
Voor 4 personen
Dit zit in de kleverige kip:
8 kippendijen, zonder bot
100 milliliter oestersaus
3 eetlepels bruine suiker
5 eetlepels sojasaus
1 sjalot, grofgehakt
3 teentjes knoflook, grofgehakt
Dit zit er in de udon noodles:
360 gram udon noodles van Hakubaku
1 grote wortel, geraspt of julienne
Stukje witte kool, geraspt of julienne
1 rode peper, zonder zaadlijsten in halve ringetjes
5 bosuitjes, in ringetjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
Klein stukje gember, geschild en geraspt
Olie
Sojasaus
Wat fijngehakte pinda’s
Zo maak je de kleverige kip:
Verhit de oven voor op 200 graden. Zet alvast water op voor het koken van de udon noodles.
Doe de oestersaus, bruine suiker, sojasaus, sjalot en knoflook in de keukenmachine en hak alles fijn. Leg nu de kip in een ovenschaal en giet de marinade over de kip. Zorg dat de kip goed bedekt is. Zet de kip nu 15 minuten in de oven. Na 15 minuten bedruip je de kip met de marinade die nog in de oven schaal zit. Herhaal dit vervolgens 2 keer. De kip is al wel eerder gaar, maar de marinade moet kleverig worden en daar is net wat langer voor nodig.
Zo maak je de udon noodles:
Zodra de kip, de laatste 15 minuten in de oven gaat, ga je aan de slag met de udon noodles. Verhit wat olie in een wok en bak hierin op laag vuur de gember, rode peper en knoflook. Zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurt. Voeg, als het mengsel gaat geuren, de wortel en witte kool toe. Bak dit mengsel een paar minuten. Schenk wat sojasaus bij de groente en bak nog een paar minuten door. Nu kunnen de udon noodles erbij in de pan. Meng de noodles goed met het groentemengsel en bak het geheel op. Voeg hierna de bosuitjes en koriander toe.
Schep de udon noodles op een schaal en verdeel er wat fijngehakte pinda’s over. Serveer de kleverige kip ernaast.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Wauw, die foto’s weer!! Super mooi en het ziet er ook fantastisch lekker uit! :)
littlespoon zegt
Ah lief van je! Kus
Talitha zegt
Wow dat ziet er echt super lekker uit! Vooral die kip, ik krijg er al zin in!
Super leuk trouwens dat je ook communicatie hebt gestudeerd! Doe je er nu ook wat mee of heb je nog een andere opleiding gedaan?
littlespoon zegt
Ik heb eigenlijk een jaar of 7 heel iets anders gedaan. ICT en arbeidsbemiddeling. Nu sinds kort ben ik weer meer bezig met mijn studie. Sowieso met mijn blog natuurlijk en ik schrijf nu voor een Zeeuws culinair magazine. Helemaal mijn ding!
Danielle zegt
Hahaha, alleen door de titel wil ik dit gewoon eens maken! <3
littlespoon zegt
Haha klinkt heerlijk toch? Doen hoor. Krijg je geen spijt van ;-)
Eveline zegt
Ik ga het vanavond maken, ben heel benieuwd, ziet er zo lekker uit! Zit er bij jou ook nog koriander door de noodles?
Eveline zegt
Oja en moet je de bosuitjes eerst aanbakken met de rode peper, gember en knoflook? Of voeg je die later toe met de wortel en kool?
littlespoon zegt
Haha ik zie het nu pas! Sommige vragen lossen zichzelf op ;-) Hoe smaakte het? xx
Eveline zegt
Haha, ik zie het al, beide al een antwoord, de uitjes en koriander als laatste toevoegen ;)
Marleen zegt
Mmmmmm…….zalig eten blijvertje! Beetje maizena bij kipje gedaan was misschien te ongeduldig.
Wat een inspireerde site ik blijf je volgen. Ja die soba noodles kende ik al zo heerlijk ligt verteerbaar!
Stefanie zegt
Hoi Marleen wat super leuk je berichtje! Zo lekker hè sobanoodles? Ga het zelf snel ook weer eens eten.
Martino zegt
Hallo Stefanie,
In het recept wordt bij de marinade en bij de noodles gesproken over sojasaus. Bedoel je de echte (dunne) sojasaus of ketjap. Daar zit namelijk duidelijk verschil in. Ketjap is zoeter en dikker dan sojasaus.
Stefanie zegt
Hoi Martino, bedankt voor je reactie. Ik gebruik altijd dunne sojasaus en geen ketjap. Ik vind de eerste veel lekkerder. Groetjes, Stefanie
Marleen zegt
Blijfertje………smaakt echt heerlijk! Koriander bij gedaan stond niet in recept wel op de foto
Stefanie zegt
Leuk om te horen! Dank je wel x
Just zegt
Heb het leuke recept gelezen en ga het maken vanavond. Nu was me niet duidelijk op welke temperatuur je de oven moet zetten en ook niet of je nu in totaal 45 min. de kip in de oven moet doen. Snij je de kippendijen nog in reepjes alvorens in de oven?
Hoor het graag.
Thanks
Just
Stefanie zegt
Hoi Just, wat leuk dat je het recept wil maken. De oven moet op 200 graden. De kippendijen gaan inderdaad 45 minuten in de oven. Ik snijd de kip als ze uit de oven komt in plakken. Als je nog vragen hebt, laat het me vooral weten! Eet smakelijk voor straks! Groetjes, Stefanie