Vandaag trakteer ik op een uitbundige pindakaas cheesecake! 13 maart 2016. Ik blaas weer een kaarsje extra uit. 32 om precies te zijn. Wat een jaar was het weer. Het lijkt wel, hoe ouder je wordt, hoe meer je mee maakt. Mijn dertigste levensjaar was er één van mezelf leren kennen, herstellen van een flinke burn-out, de knoop doorhakken en ontslag nemen om het avontuur aan te gaan Het jaar als eenendertig jarige trouwde ik met mijn grote liefde, leerde ik mezelf nog beter kennen, kwam ik er achter wat ik met mijn leven wilde en luisterde ik naar mijn gevoel. En het jaar dat ik startte als ondernemer. Na er maanden naar toe te werken, nadenken over wat ik wilde en een plan maken, was het in oktober dan eindelijk zover.
Ziek
Ik ben ziek geweest van de spanning. Het onbekende. Doe ik er wel goed aan om te starten als ondernemer? Zit er iemand te wachten op mij in een wereld van ontelbare foodbloggers, content creators en online professionals? Wat bied ik, wat een ander niet heeft? Komt het financieel wel goed? Want zoals wel wordt aangeraden, had ik geen dikke vette spaarrekening. Gelukkig wel een lieve man waar ik op terug kon vallen, maar goed. Een hele ideale situatie was het niet.
Voorraadkast
Maar ja dan vraag ik me af, wanneer is het wel het juiste moment om te starten? Dat is het nooit denk ik. Je bent er nooit helemaal klaar voor. Je weet pas hoe het is, als je je er daadwerkelijk helemaal aan overgeeft. Je erin stort en het gewoon meemaakt. Want wat kan er nou mis gaan? In het meest erge geval leven we een tijdje uit de voorraadkast.
Zelfvertrouwen
Weet je, dat was maar een hele korte periode hoor. Die onzekerheid is er altijd wel een beetje, maar ook het zelfvertrouwen overheerst. Als je iets met zoveel passie doet, je ten alle tijden naar je gevoel luistert en er ook nog eens super veel plezier in hebt, dan komt het goed. En dat blijkt maar weer. De laatste weken is de spanning van het hele nieuwe eraf en vind ik het ondernemen geweldig. Het was wennen om eigen baas te zijn. Ik was vaak veel te streng voor mezelf. Vond dat ik me altijd aan planningen en structuren moesten houden. Voor een chaoot eerste klas zoals ik, een onmogelijke opgave. Gunde mezelf bijna geen vrije tijd, durfde mijn verdiende geld niet uit te geven, want wat als?
Eye opener
Ik schakelde een coach in, want ik wilde een ster worden in timemangement. Het opende mijn ogen, want zei de coach: ‘Je hebt helemaal niemand nodig die het jou vertelt. Je weet het allemaal zelf al. Enige wat je moet doen is wat liever zijn voor jezelf. Genieten van de vrijheid die je hebt, jezelf niet veel opleggen en geen onrealistische doelen stellen.’ Dat was wel een eye opener. Het lukte me, ik ontspande meer, werd relaxter en een stuk minder gestrest. Liet los wat ik wilde zijn en accepteer wie ik ben. Dat betekent misschien best wel eens een avondje door knallen of juist om vijf uur uit bed om heel vroeg te beginnen.
Luister naar je hart
Ik luister naar mijn hart en kies bewust voor wat ik wel doe, maar ook wat niet. En daar ben ik trots op, dat ik dat nu kan. Opdrachten waar ik niet blij van word en waar ik me niet goed bij voel, wijs ik af. Ik ben er van overtuigd dat dit de beste manier is om gelukkig te blijven met wat je doet. Ik geniet ervan dat ik werk waar en wanneer ik dat wil.
Waterlanders
Terwijl ik dit type word ik eigenlijk best wel een beetje emotioneel. Ik zit in een koffietent, dus echt heel handig is dat niet. Ik probeer de waterlanders binnen te houden. Soms overspoeld me dat gevoel van onwerkelijkheid. Dankbaar voor alle kansen die ik krijg of in zekere zin creëer en alle lieve mensen om me heen, met een rotsvast vertrouwen in mij.
Kraaienpootjes
Ouder worden vind ik aan de ene kant vreselijk. Kraaienpootjes, her en der een grijze haar, niet meer het vermogen om een weekend door te halen zonder een week bij te komen. Maar wel een hoop levenslessen rijker die me maken tot wie ik nu ben. Een vrouw die weet wat ze wil, beslissingen neemt met haar hart en doet waar ze gelukkig van wordt. Dan neem ik die rimpels en grijze haren maar op de koop toe. Dit zeg ik wel met een fruitzuur peeling bij de schoonheidsspecialiste in gedachte.
WAUW!
Wat een verhaal weer! Dan nog even kort de taart die ik voor jullie in de aanbieding heb. Dit recept is van Linda Lomelino. Een Zweedse blogger, foodfotograaf en auteur van het prachtige boek Zoet & Shoot. De taarten die hierin staan zijn net kunstwerkjes. Zo mooi. Ik probeerde de pindakaas cheesecake uit. Een bodem van pinda’s en Oreo, een vulling van roomkaas en pindakaas, pure chocoladecrème en bovenop stukjes Snickers en pinda’s. Tja, wat kan ik daar over zeggen. De taart is niet verlegen en zelfs behoorlijk uitbundig. Je kunt er niet omheen. Terwijl ik hem maakte had ik wel zoiets van, dit is wel heel veel pindakaas. Zodra je een hap neemt wat je dat het veel meer is dan dat. Een soort grote Snickers in cheesecake vorm. WAUW! Mega machtig is hij wel, dus een klein stukje is aan te raden. Gewoon uit proberen zou ik zeggen!
[bol_product_links block_id=”bol_56e2bc201eb92_selected-products” products=”9200000040653302″ name=”Zoet & shoot” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Uitbundige pindakaas cheesecake
10-12 punten
Dit zit in de taartbodem:
- 150 gr Oreo koekjes
- 100 pinda’s, geroosterd en gezouten
- 30 gr boter
Dit zit in de bodem:
- 600 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 250 ml pindakaas
- 250 gr kristalsuiker
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
Dit zit in de pure chocoladecrème:
- 150 gr pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 50 ml pindakaas
- 25 gr boter
Dit zijn de toppings:
- 2 Snickers, gehakt
- Handje pinda’s, gehakt
Dit heb je nodig:
- Springvorm met bakpapier
- Keukenmachine
- Grote kom
- Steelpan
Zo maak je de taartbodem:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
- Maal de koekjes en de pinda’s in de keukenmachine tot fijne kruimels.
- Smelt de boter en voeg dit toe aan de kruimels. Draai kort door.
- Bekleed de bodem en een stukje van de rand met het koekjesdeeg.
- Bak de koekjesbodem 10 minuten.
- Laat helemaal afkoelen.
Zo maak je de cheesecakevulling:
- Verlaag de oventemperatuur tot 150 graden.
- Klop de roomkaas en pindakaas tot een luchtig geheel. Voeg de suiker toe en klop nog even.
- Voeg één voor één de eieren toe. Klop na elk ei tot het mengsel samenhangend is.
- Roer de slagroom erdoor.
- Schenk het beslag in de voorgebakken bodem en bak 60-70 minuten in de oven. Het midden van de cheesecake moet net stevig zijn.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 20 minuten in staan met de deur op een kier.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Zodra de taart op kamertemperatuur zet je hem in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar liever nog een hele nacht.
Zo maak je de pure chocoladecrème:
- Doe de chocolade in een grote kom.
- Verwarm de slagroom, pindakaas en boter in een pan tot het mengsel heet is. Giet over de chocolade, laat 30 seconde staan en roer tot een gladde crème.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de cheesecake uit de springvorm en strijk de crème, zodra die een smeerbare consistentie heeft, uit over de cheesecake.
- Verdeel nu de pinda’s en stukjes Snickers over de taart
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.
wbgnl zegt
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je een zonnige feestelijke dag toe.
Mooi je openhartige blog!
Stefanie zegt
Dank je wel! Lief!
Anne zegt
Trots op m’n mooie, lieve en warme vriendin met d’r mooie persoonlijke verhalen en groei! Gefeliciteerd..!
Geniet van je 32e! Op naar het volgende ?
Stefanie zegt
<3
Jeske zegt
Wat een prachtige foto’s! En deze taart lijk me geweldig lekker. Succes met alles. Inspirerend om te lezen want denk er vaak hetzelfde over. xx Jess
Stefanie zegt
Wat leuk om te horen. Doen wat goed voelt! Ook al is dat soms onzeker en spannend. Liefs
Wendy zegt
Er staat 100 pinda’s geroosterd en gezouten? Klopt dit of moet dit 100 gram zijn? ?
Stefanie zegt
100 gram! Gelukkig maar hoef je er geen 100 te tellen ;-)