Deze veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes, staat zo op tafel en is een hele fijne voor warme dagen. Ik vertel je direct over mijn fooddetox voor body & mind en een ongewild crash dieet.
Slok water
Het is even wat stiller geweest op Little Spoon dan normaal. Ik was geveld door een flinke buikgriep. Klik niet weg want ik treed niet in detail. Tenzij je dat graag wenst, maar dat betwijfel ik. Tijdens zo’n buikgriep is eigenlijk het laatste waar je aan denkt, eten. Ik was al blij dat ik een slok water binnenhield, laat staan dat ik de keuken in dook om eens uitgebreid in de potten en pannen te roeren. Instagram meed ik, mijn geliefde Masterchef en My Kitchen Rules wachten om terug te kijken en de barbecue-voor-Little Spoon-date die ik had, cancelde ik. Ja dan is het serieus, want hoe ziek ik ook ben, eten kan ik altijd.
Sleutelbeentjes en heupbotjes
Nu was dat even anders. Hoe vervelend ook, ik probeer te kijken naar het positieve. Ik viel drie kilo af. Zo slap als een vaatdoek maar wel sleutelbeentjes die beter zichtbaar zijn en heupbotjes die te voorschijn komen. Ik zeg niet dat dit het ideaal is, maar ik was er toch blij mee. Die iets bollere toet, dankzij het goede leven, was ineens wat smaller. Het eten gaat nog in iets minder grote hoeveelheden als voorheen en ook iets minder zwaar dus ik heb goede hoop dat de kilo’s gewoon wegblijven. Zeker als ik ook weer de sportschool induik. Wat ik logischerwijs deze week niet deed. Ik heb niets met crash diëten. Eerder een voorstander van gewoon gezond doen, maar als het je zo op een presenteerblaadjes wordt aangereikt, is dat niet voor niets.
Fooddetox
Weet je op de één of andere manier was het ook wel even rustig, een paar dagen niet zo met eten bezig zijn. Dat klinkt misschien een beetje gek uit mijn mond. Ik leef van eetmoment naar eetmoment, denk continu aan wat ga ik wil koken en welk recept leuk is voor mijn blog. Begrijp me niet verkeerd, dat is het liefste wat ik doe, maar zie het gewoon even als een fooddetox voor body & mind.
Lange afwezigheid
Dit gerechtje kookte ik gisteravond als eerste, na enorm lange afwezigheid uit de keuken. Oké, drie dagen, maar je mag het soms wat dramatischer maken. Niet te zwaar, goede smaken en perfect voor een warme dag. Het recept stond op een receptkaart, die ik ooit eens ergens meenam. Ik voegde zelf salie en tijm toe en maak er een complete maaltijd van door aardappeltjes mee te bakken. Wat mij betreft geslaagd, helemaal door de kaaskoekjes.
Veldsla met tomaat, aardappel en kaaskoekjes
Voor 2-3 personen
Dit zit erin:
- 150 gram veldsla
- 5 rode en rijpe tomaten, in stukjes
- 5 aardappels, geschild en in kleine blokjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 5 salieblaadjes, grof gehakt
- 3 takjes oregano, enkel de blaadjes
- 100 gram oude kaas, geraspt
- Rode wijnazijn
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Rasp
- Bakplaat met bakpapier
- Snijplank + mes
- Wok
- Keukenpapier
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de aardappelblokje in een pan met een bodem water, een flinke snuf zout en breng aan de kook.
- Kook de aardappel 3 minuten. Giet af.
- Maak 8 hoopjes geraspte kaas op de bakplaat en bak de kaaskoekjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een velletje keukenpapier.
- Verhit olijfolie in de wok en bak hierin de tomaten, samen met de knoflook en 1 of 2 eetlepels rode wijnazijn.
- Voeg de aardappelblokjes, salie en oregano toe. Bak 10 minuten.
- Breng de veldsla op smaak met rode wijnazijn en olijfolie.
- Schep de veldsla op een bord, samen met het tomatenmengsel en wat kaaskoekjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie