Geen zin om vandaag lang in de keuken te staan? Maak dan deze gelakte zalm met wokgroente. Dat helpt je zelfs door die maandag heen.
Minst leuk
Tot voor kort vond ik maandag de minst leuke dag. Dan zeg ik het nog netjes, want eigenlijk had ik gewoon een hekel aan de eerste dag van de week. Dat knagende gevoel, van morgen is het weer zover, begon al op zondag. Met een beetje pech al op zondagochtend. ‘s Avonds pas laat naar bed, want als ik er al vroeg in dook was het nog sneller maandag. Gelukkig is die tijd voor bij. Sinds ik eigen baas ben, houd ik van maandag, net zoals van donderdag, vrijdag of alle andere dagen van de week.
Stom-lijstje
Zondag kijk ik uit naar de nieuwe week. Benieuwd wat er komt en wat ik mag meemaken. Een fijn en bevrijdend gevoel kan ik je vertellen. Ondanks dat de maandag dan niet meer op mijn stom-liijstje staat, is het wel zo’n dag dat ik af en toe geen zin heb om te koken. Hoewel je jezelf er soms even toe moet zetten, is het altijd een goed idee, om het wat makkelijker te maken.
Bijzondere smaak
In het weekend al boodschappen halen en dan het liefste voor gerechten die zo op tafel staan. Geen uren zwoegen in de keuken, maar snel een maaltijd op tafel die gezond en ook nog eens lekker is. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar mij klinkt zoiets als muziek in de oren. Deze gelakte zalm met wokgroente voldoet dus aan die criteria. Snel klaar, super lekker en allemaal goede ingrediënten. De zalm gaar je in balsamicoazijn en sojasaus. Dat geeft zo’n bijzondere smaak. De groentes zijn knapperig en pittig door de rode peper. Ik gebruik peultjes, Chinese kool en broccoli, maar varieer daar gerust in.
Vers op Walcheren
Wil je zelfs aan de slag met de gelakte zalm en wokgroente? De ingrediënten thuisbezorgd krijgen? Je bestelt ze bij Vers op Walcheren. Met één druk op de knop leg je alle benodigdheden in je winkelmandje en heb je alles een dag later in huis.
Gelakte zalm met wokgroente
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 500 gram zalmfilet
- 1 Chinese kool, grof gesneden
- 1 broccoli, in roosjes
- 150 gram peultjes
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 5 cm gember, geschild en in dunne plakjes
- Arachideolie
- Balsamico azijn
- Sojasaus
- Paar takjes koriander
- 1 rode peper
- Handje pinda’a, gehakt
Dit heb je nodig:
- Wok
- Pan
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar.
- Verhit flink wat arachideolie in een wok en bak hierin de knoflook, gember en rode peper.
- Na 2 minuten voeg je de peultjes en broccoli toe. Roer goed en laat 3 minuten bakken.
- Giet een flinke scheut sojasaus en balsamico in een koekenpan. Leg de stukken zalmfilet in de borrelende saus. Bak 2 minuten aan elke kant zodat de zalm vanbinnen nog donkerroze blijft.
- Terwijl de zalm op staat, voeg de Chinese kool toe aan de wokgroente.
- Schep de wokgroente op een schaal. Leg de gelakte zalm erop en verdeel er wat koriander en gehakte pinda’s over.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie