Aan deze rabarbercake voeg je stukjes stemgember toe. Als iets een geweldig duo is, dan is het wel rabarber en gember. Een hele mooie cominatie met de friszure gember die op de bodem van je ovenschaal ligt. Daar bovenop komt een zoet laagje van luchtige cake. Garneer met poedersuiker. Dat is lekker maar ook nog eens heel feestelijk.
Rijkdom
Ik denk eigenlijk dat dit het laatste recept met rabarber is wat ik dit seizoen met jullie deel. Ik heb er weer van genoten, van al dat lekkers met deze rode groente. Op het moment dat ik dit type zit ik bij Kust in Vlissingen. Met mijn laptop, in de schaduw, blogs schrijven. Wat een rijkdom. Dit zeg ik vooral even tegen mezelf. Stiekem ben ik een beetje brak van het weekend en meer zin om te lummelen in de tuin. Maar hé die blog vult zich natuurlijk niet vanzelf en ik heb nog zoveel lekkers om met jullie te delen.
Stemgember
Terwijl is hier zo in de schaduw zit, proef ik een rabarbercake. Weer compleet anders dan het recept wat ik vandaag met jullie deel. Dit exemplaar is met kaneel en slagroom en verse aardbeien bovenop. Wauw echt heel lekker. Ik heb alvast inspiratie voor volgend jaar. Dat is een ding wat zeker is. Tot het zover is, mogen jullie het doen met deze rabarbercake, gevuld met stukjes stemgember. Een aanrader om te maken. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten als je de cake gebakken hebt?
Rabarbercake met gember
Voor 8 porties
Dit zit erin:
- 300 gr kristalsuiker
- 3 bolletjes stemgember, in kleine blokjes
- 2 el bloem
- 1 kg rabarber, in stukken van 5 cm
- 120 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 3 el melk
- Slagroom
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng 200 gram kristalsuiker en stemgember met de bloem. Voeg de rabarber toe en hussel zodat elk stukje bedekt is met een laagje suiker en stemgember. Laat 20 minuten staan en roer af en toe door.
- Schep de rabarber in een ingevette ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.
- Maak nu de cakelaag. Klop de boter en 100 gram kristalsuiker tot ze goed gemengd en mooi romig zijn. Na 5 minuten klop je de eieren er één voor één door. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Schep daarna de melk erdoor.
- Doe dit zo snel mogelijk om het beslag luchtig te houden.
- Haal de rabarber uit de oven en verdeel het beslag erover. Dit hoeft niet heel netjes. De rabarber mag best nog een beetje te zien zijn.
- Bak 30 tot 35 minuten in de oven tot de cake gaar en goudbruin van kleur is.
- Garneer met poedersuiker.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie