Laatst maakte ik mijn eigen vega lo mein. Een Chinees wokgerecht met groente. Dankzij wat restjes in de koelkast en een beetje inspiratie van Pinterest. Ik heb getimed en in twintig minuten schepte ik de dampende noodles op mijn bord. Hoe fijn is dat? Vandaag deel ik het recept met jullie.
Altijd pasta putanesca
Een paar dagen voor ik deze vegetarische lo mein met ramen voor het eerste maakte, baalde ik wat van mezelf. Ik had weinig zin om te koken en als ik dan doordeweeks in de keuken stond, was het negen van de tien keer pasta putanesca wat ik maakte. Dat is heus heel lekker, bijna voor elke dag, maar toch gaat mijn voorkeur maar een iets gevarieerder eetpatroon. Waar is de tijd gebleven, dat ik ondanks een lege koelkast met een verdwaald stuk zoete aardappel en een halve chorizo, een fantastische soep in elkaar draaide?
Mijn creativiteit liet me even in de steek. Tot ik bij Albert Heijn liep. Ik struinde wat rond en neusde in alle schappen op zoek naar nieuwe producten. Bij het Aziatische schap viel mijn oog op een nieuw soort noodles. Die liet ik overigens liggen maar bedacht me wel dat ik nog nooit ramen had gegeten. Ik nam een pak mee. Diezelfde avond deed ik een inspiratierondje op Pinterest. Ik pinde een super lekker vega recept met, jawel, ramen. Beide vergat ik weer, tot het de bewust avond was dat mijn creativiteit ineens weer om de hoek kwam.
Ping!
De eeuwige vraag ‘wat zullen we eten?’ werd weer gesteld in huize Little Spoon. En zoals vaak was het antwoord: ‘Ik weet niet.’ ‘Weet jij het?’ ‘Nee ik ook niet.’ En toen gebeurde het. Ping! Als je een beetje verbeelding hebt zie je nu zo’n gloeilamp uit een tekenfilm boven mijn hoofd voor je. Nee, geen magnetron ping hoor.
Ik scharrelde wat in de koelkast. Vond een aubergine die z’n langste tijd bijna had gehad. Een handje peultjes, die ook niet al te lang meer konden liggen en een rode paprika. Ik herrinerde me het recept van Pinterest en de ramen noodles, gaf er mijn eigen draai aan en deze vegetarische lo mein was het resultaat. Lo mein is trouwens een Chinees wokgerecht. Aan jou welke groente je toevoegt en of je vis of vlees mee bakt. Het was echt heel lekker en inmiddels staat het regelmatig op tafel. Ik maak er dan nog crispy hoisinkip bij. Super combi!
Vega lo mein // gewokte noodles met groente
Voor 3 personen
Dit zit erin:
- 250 gram ramen, of andere noodles die je lekker vindt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- Handje peultjes in reepjes
- Sojasaus
- Vissaus, laat deze weg voor een vegetarische variant
- Sesamolie
- 1 rode peper, in dunne ringen
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Pan
Zo maak je het:
- Verhit een flinke scheut sesamolie in een wok en fruit of laag vuur de ui, rode peper en knoflook.
- Voeg na 5 minuten de aubergine toe en laat zacht worden.
- Kook ondertussen de ramen noodles, zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak als de aubergine zacht is de peultjes en rode paprika op hoog vuur mee.
- Breng op smaak met sojasaus en eventueel vissaus.
- Giet de ramen, spoel ze en laat uitlekken. Voeg daarna toe bij de groentes.
- Meng goed en laat alles op hoog vuur goed warm worden.
- Schep op de borden en eet met stokjes!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie