Eigenlijk maak je het jezelf heel makkelijk als je zo’n borrelplank met gerookte vis op tafel zet. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder lekker is. Dit lichte voorgerecht of hapje bij de borrel is super feestelijk. Maak een grote plank, laat iedereen zelf pakken en zijn favoriete combinaties samenstellen. Kleed je plank aan met bijvoorbeeld augurk, tomaat, kappertjes, rode ui en maak een makreelpaté om op toastjes te smeren.
Nieuwe inspiratie
De afgelopen maanden heb ik weinig inspiratie gehad en lukte het me niet zo goed om nieuwe ideeën voor Little Spoon te bedenken. Soms gaat dat zo. Inmiddels weet ik, dat ik me daar niet tegen moet verzetten. Want hoe harder je verzet, hoe meer je op slot schiet. Tijdens mijn vakantie in Thailand, maakte ik voor mezelf de balans op. Op een parelwit strand, met dertig graden en een cocktail in je hand, gaat dat op de één of andere manier altijd een stuk makkelijker dan thuis. Ik bedacht me wat ik nu echt leuk vond aan mijn blog. Van wat voor eten ik zelf blij word en welke recepten en gerechten mij gelukkig maken.
Borrelhapjes
Eigenlijk was het al snel duidelijk. Borrelhapjes, borrelen met vrienden, een goed glas wijn, een plank vol lekkers. Dat is waar ik enorm gelukkig van word. Nu vind ik koken leuk, maar het maken en vooral aankleden van borrelplanken wint het stiekem toch. Best gek eigenlijk dat ik dit zo weinig met jullie deel. Daarom besloot ik in Thailand dat daar verandering in komt. Over het hoe en wanneer enzo, dat laat ik nog maar een beetje in het midden. Ik wil niets beloven. Maar door het nu uit te spreken, weet ik dat ik hier echt mee aan de slag ga. Daarom begin ik vandaag met een lekker eenvoudige borrelplank vol gerookte vis, die ik maakte voor Agrimarkt. Hier kan ik zo van genieten. Super simpel eigenlijk. Dat lijkt me alleen maar een voordeel.
Dan nog een vraag aan jullie. Wat voor borrelhappen wil je terug zien op Little Spoon? Of wat is je eigen succesnummer en wil je delen met mij en mijn lezers? Laat het hieronder gerust weten. Je mag me ook altijd een mail sturen.
Voor bij de borrel // Borrelplank met gerookte vis
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 75 gr gerookte makreel, uitgeplozen zonder huid en graten.
- 2 el crème fraîche
- 1 lente uitje, fijngehakt
- Peper
- Zout
- 300 gr gerookte vis, bijvoorbeeld gerookte zalm, paling, forel of makreel
- Augurk
- 1 rode ui, in flinterdunne ringen
- 2 el kappertjes
- 4 tomaten, in plakken
Dit heb je nodig:
- Schaaltje
- Plank of serveerschaal
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Maak de makreelpaté. Meng hiervoor de makreel met crème fraîche en de lente ui. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een bakje en zet op een mooie plank of serveerschaal.
- Verdeel de gerookte vis over de plank of schaal en kleed het geheel aan met augurk, rode ui, kappertjes en tomaat.
- Serveer met vers stokbrood of toastjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie