Deze zomerse cake met aardbeien, kersen, rabarber en mascarpone wil je echt maken. Het brengt mij weer even terug in Letland, want daar proefde ik dit heerlijke zoete baksel. Lees snel verder, want dan neem ik je er even mee naar toe.
Anti-foodblog?
Ik houd van eten. Dat is jullie vast niet ontgaan. Tenzij je denkt dat dit een anti-foodblog is. Dat kan natuurlijk ook. Een website van iemand die eten afschuwelijk vind en er daarom toch overschrijft. Voor zover een apart hersenspinsel veroorzaakt door die kronkel in mijn kop. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik dol ben op eten en vooral in combinatie met een mooie herinnering. Aan elke reis of bijzondere gebeurtenis heb ik een herinnering die gaat over wat ik toen at. Zo werkt dat in mijn hoofd. Ik onthoud niets over geschiedenis of over de Duitse grammatica, maar wat ik wanneer at, vergeet ik bijna nooit.
Vorig jaar was ik op persreis naar Letland. Eén van de leukste persreizen die ik maakte. Vooral omdat ik vier dagen op pad ging met een local. Samen met Katrina, een blogger uit Riga, ontdekte ik het platteland van dit land, wat grenst aan Wit-Rusland. Aan de ene kant verschilt het niet veel van Nederland, aan de andere kant is het eigenlijk toch gewoon een hele andere wereld. Lees gerust mijn blogs die ik schreef over Letland nog eens terug. Ik weet zeker dat het land je verrast.
Letse en minder Letse gerechten
De eerste avond kookte ik samen met Katrina. We gingen eerst naar de markt om lekkere ingrediënten in te slaan, om vervolgens samen de keuken in te duiken. Het resultaat was een tafelvol met Letse en minder Letse gerechten. Als dessert maakten we een cake met rabarber, kersen en aardbeien. En laat ik het recept nu hier voor jou paraat hebben.
Fris en zoet fruit, zachte cake met vanille en romige mascarpone. Dit bij elkaar is deze heerlijke zomerse cake. Je kunt ook variëren met andere soorten fruit. Bijvoorbeeld blauwe bessen en frambozen. De buitenste randen zijn een beetje krokant en de binnenkant is zacht. Alleen al door het zo voor jullie te omschrijven loopt het water me in de mond.
Wat denk je ervan? Is dit een recept om zelf uit te proberen? Ik zeg JA! Laat je het me weten, hoe het smaakte?
Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
Voor 8-10 punten
Dit zit erin:
- 150 gr rabarber, in kleine stukken
- 200 gr aardbeien, kroontje verwijderd en gehalveerd
- 150 gr kersen
- 240 ml melk
- 200 gr bloem
- 180 g kristalsuiker + 1 eetlepel suiker om door de rabarber te mengen
- 70 gr roomboter, gesmolten + 10 gr extra roomboter voor het insmeren van je bakvorm
- 2 eieren
- Snuf zout
- 10 gr bakpoeder
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 120 gr mascarpone
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de rabarber met 1 eetlepel suiker. Laat 20 minuten staan tot er wat sap vrij komt. Giet het sap weg, zodra je de rabarber in de cake verwerkt.
- Maak ondertussen het beslag.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een beslagkom. Voeg de melk, eieren, vanille en roomboter toe. Meng tot een egaal beslag.
- Schenk het beslag in een ingevette springvorm. Verdeel de aardbeien, kersen en stukken rabarber over het beslag. Ze mogen er best een beetje inzakken.
- Schep er nu de mascarpone met een theelepel over, zodat het mooi verspreid is over de cake.
- Zet circa 45-50 minuten in de oven tot de bovenkant van de zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen mooi goudbruin is.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Ilona zegt
Dit ziet er heerlijk uit! Ik ben ook wel heel benieuwd naar Letland. Gaat er vast ooit nog van komen ;)