Met een garnalencocktail zit je eigenlijk altijd goed. Om toch af en toe eens te variëren maakte ik deze kerst voor Agrimarkt een garnalencocktail deluxe. Extra goed gevuld met Hollandse garnalen, gerookte zalm en blokjes avocado. Lekker met zelfgemaakte cocktailsaus.
Favoriete voorgerecht
Een garnalencocktail is zo ouderwets, dat het eigenlijk weer hip is. Alhoewel ik niet zo heel gevoelig ben voor hip eten en er eigenlijk ook vrij weinig mee heb. Het moet vooral lekker zijn. En een garnalencocktail is toevallig mijn meest favoriete voorgerecht. Echt, ik ben er dol op. Als ik het eet, baal ik altijd van het feit, dat het een voorgerecht is en dus een veel te kleine portie. Nu ben ik sowieso iemand die oneindig kan eten. De vraag is dus, of er ooit een portie groot genoeg is? Oké, doet er ook niet toe.
Homemade cocktailsaus
Het voordeel van thuis een garnalencocktail maken, is dat je je niet in hoeft te houden met de hoeveelheid cocktailsaus, homemade natuurlijk. En jezelf rijkelijk kunt trakteren op Hollandse garnalen. Ik bepaal gewoon lekker zelf hoeveel ik van alles eet. Het verveelt gewoon nooit.
En stel hè, dat het toch ietsepietsje verveelt bij je of om te voorkomen dat je ook maar denkt dat het eventueel een beetje verveelt, zo’n garnalen cocktail, kom ik to the rescue met mijn garnalencocktail deluxe. Niet in een glas, maar in een blaadje sla. Dit ziet er feestelijk uit. Natuurlijk met whiskeysaus, zoveel als je wilt, blokjes avocado en gerookte zalm. Goed gekeurd door jong en oud tijdens één van de kerstetentjes aan de eettafel van Little Spoon. Nou wat wil je nog meer? Voor een heerlijk voorgerecht leg je een aantal gevulde slablaadjes op een bord. Als hapje bij de borrel laat je je gasten zelf een slaschuitje van een schaal pakken. Oh ja nog even over die cocktailsaus, ik voeg altijd opgeklopte slagroom toe. Doe jij dit nooit? Probeer maar eens. Vertrouw me maar, je wilt nooit meer anders.
Garnalencocktail deluxe met gerookte zalm, avocado en zelfgemaakte cocktailsaus
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 el mayonaise
- 4 el ketchup
- 2 el opgeklopte slagroom
- 1 of 2 el whiskey
- Peper en zout
- 200 gr Hollandse garnalen
- 100 gr gerookte zalm, fijngehakt
- 1 avocado, in blokjes
- 1 kropsla, geplukt (voor dit recept gebruik je de binnenste kleine bladeren, wat over is, gebruik je voor een lekkere groene salade bij het hoofdgerecht.)
- Tuinkers, voor de garnering
Dit heb je nodig:
- Kom
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, opgeklopte slagroom en de whiskey. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Zet weg tot je de garnalen cocktail serveert
- Meng de Hollandse garnalen met de gerookte zalm.
- Schep op elk slablaadje een flinke lepel van het garnalenmengsel. Verdeel er de blokjes avocado en als laatste een klodder cocktailsaus over.
- Garneer de garnalencocktail met tuinkers.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie