Welkom op Little Spoon!
Op Little Spoon deel ik mijn grote liefde voor lekker eten, uitgebreid koken en de leukste plekjes in binnen- en buitenland.
Hoe het allemaal begon?
Toen ik nog een heel klein Stefanietje was, at ik al liever grote Chinese garnalen dan dat ik een kindermenu koos. Waarom kiezen voor friet met frikandel als je ook kunt kiezen voor een garnalencocktail – ja als kind had ik al een mega liefde voor garnalen – of biefstuk met champignonsaus? Wat eind jaren 80 en begin jaren 90 natuurlijk ongeveer op elke menukaart stond.
Als ik wel eens een middagje alleen thuis was trok ik alles wat maar eetbaar was uit de koelkast en ging zelf kokkerellen en deed ik alsof ik een restaurant had. Nu kan ik me niet meer herinneren of het ook echt lekker was wat ik op zo’n middag produceerde, maar leuk was het wel.
Toen ik eenmaal op mezelf woonde, werd mijn liefde voor lekker eten en ook vooral lekker koken alleen maar groter. Ondanks dat ik alleen woonde, kookte ik altijd voor mezelf. Gewoon puur natuur met verse ingrediënten. Vriendinnen bekenden regelmatig helemaal niet voor zichzelf te koken, maar goed waarom er niet voor jezelf een feestje van maken?
In 2006 ontmoette ik mijn allergrootste liefde, Ruben. Lekker eten heeft een grote plek in mijn hart, maar mijn lieve schat staat op nummer 1. Inmiddels wonen we al weer heel wat jaren samen in Vlissingen in ons schattige jaren ’30 huisje met onze poezenzusjes Keetje en Katootje. Ruben heb ik ook enthousiast kunnen maken voor het koken zonder pakjes en zakjes. In het begin had hij moeite met het volgen van een recept in een kookboek, maar nu schudt hij de gerechten ook zo uit zijn mouw of volgt hij met het grootste gemak een ingewikkeld recept.
Eind 2014 heb ik een sprong in het diepe gewaagd en mijn baan als account manager in de ICT opgezegd. Ik was ongelukkig en zat helemaal niet op mijn plek in de zakelijke dienstverlening. Sinds 1 oktober is Little Spoon nu ook echt een bedrijf. Vanuit deze positie ontwikkel ik recepten in opdracht, schrijf ik voor een culinair magazine, heb een eigen pagina in de Zeeuwse huis-aan-huis kranten, verzorg voor klanten de marketing, PR en social media en blog wekelijks voor VROUW. Ben je benieuwd of ik ook iets voor jou kan betekenen? Check dan mijn pagina over samenwerken.
Herinneren zijn eetmomenten
Mijn passie voor eten komt eigenlijk overal wel terug. Ik kan uren over eten praten. Wat heb ik gegeten? Waar heb ik dat gedaan? Wat wil ik nog eten? Herinneringen van vroeger hangen vast aan wat er op mijn bord lag. Op mijn 15e verjaardag gingen we eten bij een visrestaurant in Middelburg. Huisgerookte zalm vooraf, fruits de mer als hoofdgerecht en een toetje met worteltjestaart. Op mijn 30e verjaardag deed ik dit nog eens over. Een nieuwe traditie? Elke 15 jaar fruits de mer op mijn verjaardag. Een mooie herinnering aan mijn vakantie in Indonesië was het fantastische Japanse 8-gangen menu wat we aten. De lijst met mooie eetmomenten en herinneringen is oneindig en wordt gelukkig alleen nog maar langer
Guilty pleasures
Ik kook en eet het liefste zo puur mogelijk. Goede producten, biologisch vlees en ik blijf zoveel mogelijk uit de buurt van pakjes en zakjes. Ondanks dat heb ik ook een hoop guilty pleasures in de vorm van vette snacks of pizza en komt het ook wel eens voor dat ik geen zin heb om te koken.
Met mijn blog wil ik jullie te inspireren met mijn recepten en leuke adressen. Gezond en lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn en je hoeft er ook echt niet altijd uren voor in de keuken te staan. En dat niet alleen. Ik hoop ook dat je mijn site met een glimlach op je gezicht bekijkt en vrolijk wordt van mijn felgekleurde foto’s en vrolijke teksten.
Dit blog heeft ook een voordeel voor mij. Namelijk als naslagwerk. Met mijn ietwat chaotische aard, vergeet ik nog wel eens recepten op te schrijven. Dat is nu natuurlijk verleden tijd.
Zeelandlover
Als geboren en getogen Zeeuwse ben ik gek op deze provincie. Ik wil alle hidden gems die we in Zeeland hebben op culinair gebied, met jullie delen. Zeeland is zoveel meer dan alleen strand. We hebben hier ontzettend veel bijzondere streekproducenten die heerlijke producten maken, maar ook steeds meer leuke hotspots waar je terecht kunt voor lunch, diner of borrel. Wie weet kan ik je overtuigen om een keer een weekend Zeeland te boeken. Een dagje is ook al prima. En voor mijn Zeeuwse lezers, een dagje of nachtje weg in eigen provincie is wat mij betreft meer dan de moeite waard.
Wil je mij iets vragen? Heb je een leuke tip of een lekker recept? Wil je gewoon iets kwijt?
Dat kan natuurlijk. Je kunt mij mailen op stefanie@littlespoon.nl of contact zoeken via social media:
www.facebook.com/littlespoonnl
www.twitter.com/littlespoon_nl of @littlespoon_nl
www.instagram.com/littlespoon.nl
www.pinterest.com/littlespoonnl
Wil je samenwerken met mij?
Dat lijk me alleen maar hartstikke leuk. Ik denk graag mee over leuke recepten, ik kan een leuk artikel voor je schrijven of producten reviewen. Mail me voor de verdere mogelijkheden op stefanie@littlespoon.nl