Sinds vorig jaar ben ik de gelukkige bezitter van een juicer. Zo’n ding kost een flinke duit, maar ik ben er eerlijk waar nog elke dag blij mee. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hem elke dag gebruik ;-) In gedachte wel maar de praktijk wijst nog wel eens anders uit. Echt, een sapje heb je zo gemaakt, maar toch ontzie ik het nog wel eens. Het schoonmaken vind ik een crime. Onzin, want het is binnen een paar minuten gebeurd. Als ik dan weer een heerlijk sapje heb gemaakt, deze opdrink en de vitamines in mijn lichaam voel dansen denk ik altijd ‘ja dat doe ik morgen weer’. Tot het morgen is. Waar ik te laat uit bed stap, te lang koffie drink op de bank in badjas en te laat ga douchen en dus gewoon weer eens veel te laat ben om een sapje te maken waar ik maximaal tien minuten mee bezig ben. Oké ik noteer, mijn goede voornemen is elke dag een vitaminebommetje maken. Ik gum het weer uit want ik doe niet aan goede voornemens. Vanmorgen lukte het me wel om een sapje te produceren. Een te lekker sapje om niet met jullie te delen.
Op de Amerikaanse foodblogs zie je de bloggers altijd in de weer met grote bossen ‘kale’. De Amerikaanse variant van boerenkool maar dan niet voorgesneden. Nog gewoon aan de stronk. Het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit zo’n bos ‘kale’. Mijn cavia Knabbeltje van vroeger, had er een week op kunnen overleven. Ik vind boerenkool heerlijk. Zowel in de stamppot, gebakken of dus in een sapje. Bij de supermarkten kun je de boerenkool aan de stronk niet kopen. De marktman zei vorige week dat daar geen animo voor is. Teveel gedoe en zo. Toen ik bij De Grote Verleiding mijn bio vlees bestelde zag ik mijn kans schoon en bestelde daar mijn eigen ‘kale’. De struik weegt bijna een kilo. Wat doe je met een kilo boerenkool? Gelukkig heb ik inspiratie genoeg. Pesto van boerenkool, een soepje en dan nu ook in sapvorm.
Nog even wat leuke boerenkoolfeitjes, om jullie ook nog wat nuttige informatie mee te geven.
- Boerenkool zit vol anti-oxidanten en beschermt je tegen kanker.
- Boerenkool bevat vitamine A. wat je nodig hebt voor een mooie huid en helpt het voorkomen van rimpels.
- Boerenkool is rijk aan vitamine C. Wat je zo in de herfst best wat extra kan gebruiken.
Hulde aan de boerenkool dus!
Boerenkool- sinaasappelsap met mango
Voor ongeveer een halve liter sap
Dit zit erin:
2 sinaasappels
3 stengels boerenkool of drie handjes voorgesneden boerenkool
Half doosje diepvriesmango
½ citroen
1 eetlepel chiazaadjes
Zo maak je het:
Doe de sinaasappels, citroen en één stengel boerenkool door de juicer of sapcentrifuge. Giet de sap daarna in de blender en voeg de rest van de boerenkool en de mango toe en blender tot een gladde sap.
Schenk de sap in een glas en strooi er wat chiazaadjes overheen.
Tip! Heb je geen juicer? Pers dan de sinaasappels met de sinaasappelpers of gebruik verse sinaasappelsap uit de supermarkt en doe alle boerenkool door de blender.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie