Begin dit jaar opende Restaurant Morille in Koudekerke. Lokale ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt en gerechten uit het seizoen. Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf een avond culinaire in de watten wil laten leggen.
Morille
Ik heb dromen. Die gaan vaak over eten haha, maar soms ook over een droomhuis voor later. Met natuurlijk een grote woonkeuken. Dat droomhuis staat op een rustige plek, maar niet te afgelegen. Rondom Koudekerke lijkt me wel wat. Een klein dorp, vlakbij Middelburg en Vlissingen. Met een gezellige dorpskern en een supermarkt. En sinds dit jaar ook een geweldig restaurant voor de culinaire behoefte. Natuurlijk heb ik het dan over Restaurant Morille.
Een tijdje geleden mocht ik komen proeven. Ik nam mijn moeder mee, omdat ik wist dat dit ook echt iets voor haar is. We waren allebei verrast. Waar Restaurant Morille zit, zat voorheen La Bonne Auberge. Een franse brasserie waar je terug in de tijd ging. Qua interieur, maar ook vanwege de klassieke gerechten en bereidingen. Extra leuk om te zien is dat Chef Dennis en zijn lief Maaike het helemaal anders doen. De inrichting is fris en modern, maar toch warm en gezellig.
Het gezicht van de chef
Mosgroene verf op de muur, met toffe platen waar paddestoelen op staan, een groot hertengewei boven de schouw en een eenvoudige witte muur wordt ineens bijzonder door een prachtige illustraties van het gezicht van de chef. Van dit soort details word ik zo blij. De bediening van de avond was super vriendelijk. Voor mij mag het wel iets losser, maar dat is wellicht een persoonlijke voorkeur. En dan het eten. Dit is natuurlijk net zo belangrijker. Of eigenlijk nog wel belangrijker. Ik kan niet anders zeggen dan dat we heerlijk gegeten hebben. Elke twee maanden is er een compleet nieuwe kaart. Het is aan jou of je kiest voor a la carte of een tasting menu. Veel lokale ingrediënten, bijna alles zelfgemaakt en gerechten uit het seizoen.
judas oortjes
We zitten aan een tafeltje in de serre en aan het raam. Naar buiten kijken lukt niet, maar dat komt omdat het donker is ;-). Onze avond begint met een aantal amuses. Dat vind ik altijd zo leuk. We proeven o.a. een mini taco met blauwe kaas, venkelzaad en peer. In de heldere gazpacho liggen judas oortjes, een kruid wat chef Dennis die dag zelf plukte in de duinen. Mijn moeders lievelingsgerecht van de avond is de griet. Een stevige wit vis met een beurre blanc, hazelnoot, zilverui en haringkaviaar.
De kabeljauw is mijn favoriet van de avond. Wauw gewoon! De vis is gemarineerd in rode kool, wat hem een bijzondere kleur geeft. Erbij een rolletje van kool met merg van rund. Op het bord ligt ook fregola. Op deze Sardijnse pasta ben ik echt zo dol. De pasta is nog stevig, maar zacht genoeg, goed op smaak en romig. We drinken er een Malbec bij. Sappig, licht gekoeld en met tonen van leer.
Voor de liefhebbers van zoet, bij Morille kom je aan je trekken. Sowieso vanwege de verrukkelijke desserts. Bijvoorbeeld ijs van dulce de leche, maar ook omdat de bonbons bij de koffie zo bijzonder zijn. Mijn cappuccino kreeg ik trouwens in een geweldig kop in de vorm van een morille. Wat dacht je van een kampvuur bonbon met houtskool en marshmallow? Of bonbons met morille? En dan vergeet ik nog de macarons, madeleines en het zelfgemaakte speculaas. Ja, ik proefde het allemaal. Tonnetje rond, maar heel gelukkig stapten we naar buiten.
Ga jij ook een keer eten bij Morille? Laat het me even weten! Vind ik super leuk.
Morille
Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke
www.restaurantmorille.nl
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Uitgenodigd.