Aardbeien, dat is wel één van mijn lievelings fruitsoorten. Zo’n heerlijk zoet en sappig zomerkoninkje. Wel die uit Nederland hoor, want de Spaanse vind ik te waterig. In een toetje, op een taart, met crumble. I love it all.
Geel of oranje
Hoe lekker ik verse aardbeien ook vind, ik gruwel echt, maar dan ook echt, van alles wat gemaakt is van kunstmatige aardbei. Dit had ik als kleine meisje al. Waren de rode en roze snoepjes voor de meeste kids favoriet, ik liet ze steevast in de zak en koos voor geel of oranje. Lekker fris en zuur en niet dat vreselijk mierzoete van die nep aardbeismaak. Een bolletje aardbeienijs. Brrr, ik moet er niet aan denken. Geef mij maar de bruine tintjes ijs. Chocolade, noten, karamel, speculaas. Aardbeiensaus, aardbeiensiroop, toetjes met een roze kleur en aardbeiensmaak. Ik laat het staan.
Kippenvel van top tot teen
Maar er is iets want alle sausjes, siropen en toetjes van dit fruitje laat verbleken. Mijn worst nightmare en dat is Fristi. Zo dat is er uit. Fristi is denk ik het vieste wat er op deze aardbol te krijgen is. Expeditie Robinson praktijken daargelaten of course. Alhoewel.. Alles aan Fristi zorgt voor kippenvel van top tot teen bij mij. De bibbers van afschuw. De kleur is echt vreselijk, maar de geur. Laat ik daar maar verder niet over uitweiden. Als je me een miljoen biedt, denk ik dat ik het glas Fristi wel opdrink, maar voor duizend euro laat ik dat glas aardbeienmelk echt lekker voor wat het is.
No thanks
Gek hè? Mijn lievelingskleur is roze en mijn lievelingsfruit is aardbei. Haat en liefde ligt dus ook bij eten wel heel dichtbij elkaar. Soms grappen ik en mijn vriendinnen wel eens dat je mij het meest blij maakt met een smoothie met bananen en fristi. Voor wie het niet weet, na Fristi komt banaan in het rijtje ‘no thanks’. Ik klink nu wel een beetje als een zeur die niets lust hè? Valt echt best mee hoor. Zolang het geen nep aardbei of banaan is, gaat het er met gemak in.
Verse aardbeien smaken me altijd goed. Daarom voor jullie een heerlijk zomers sapje met aardbei, framboos en wat basilicum. Ja inderdaad, basilicum. Dat gaat zo goed met het zoete van dit rode fruit. Probeer het maar eens. Ik gebruik een slowjuicer en een blender. Heb je 1 van de twee niet? Onderin lees je hoe je het maken van dit sapje dan aanpakt.
Wat vind jij nou echt niet lekker? Ik ben zo maar benieuwd!
Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos
Voor 2 glazen
Dit zit erin:
250 gram aardbeien, kroontje eraf
2 sinaasappels
150 gram frambozen, liefst bevroren
Paar blaadjes basilicum
Slowjuicer
Blender
Zo maak je het:
Juice de sinaasappels en de helft van de aardbeien in de slowjuicer.
Schenk de slowjuice in de blender en mix er samen met de blaadjes basilicum, overgebleven aardbeien en frambozen een egaal sapje van.
Schenk twee glazen vol en drinken maar!
Tip 1! Heb je nou geen slowjuicer? Doe dan de frambozen, aardbeien en basilicum samen met twee glazen vers geperste sinaasappelsap in de blender.
Tip 2! Of juist geen blender? Haal dan alles door de slowjuicer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag Little Spoon op Instagram of op Twitter.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Marlotte zegt
Eigenlijk gebruik ik nooit sinaasappels in mijn sapjes. Moet ik toch maar eens een keertje gaan doen, ziet er lekker uit!
Stefanie zegt
Ik vind het altijd super lekker!