Gekookte mosselen met zeekraal. Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje. Vandaag deel ik het recept met je.
Het is weer zover. Het seizoen voor de Zeeuwse bodemcultuur mosselen is geopend. Een paar weken geleden was het trouwens al de beurt aan de hangcultuur exemplaren, die net zo goed super lekker zijn. Wat mij betreft heeft mosselen eten iets gezelligs. Met z’n allen rond een pan en de schelpen leeg vissen. Net zo lang hengelen tot de laatste op is.
Als ik zelf mosselen bereid kies ik eigenlijk nooit voor een traditioneel pannetje gekookte exemplaren. Daar is niets mis mee, maar ik vind het stiekem gewoon wat saai. Ook een sausje ernaast om je mosselen in te dopen skip ik. Tenzij het zelfgemaakte knoflooksaus is.
Regelmatig wok ik mosselen met chorizo bijvoorbeeld of maak er een Indiase curry van. Als ik dan toch over ga tot koken van mosselen, vind ik deze variant met zeekraal echt een aanrader. Ik hou van zoute smaken. Je snapt dan vast wel dat ik ook echt dol ben op de zilte zeekraal. Zo samen met de wat zoete mossel, is dat een top combi. Ga jij dit recept uitproberen?
Gekookte mosselen met zeekraal
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 2 kilo mosselen
- Flinke klont roomboter
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 250 gram zeekraal
- 100 milliliter droge witte wijn
- Zwarte peper
Dit heb je nodig:
- Grote pan of mosselpan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg.
- Smelt de roomboter in een grote pan of mosselpan en fruit de sjalot met de knoflook.
- Voeg na 5 minuten de mosselen toe, samen met de zeekraal en schenk de witte wijn erbij.
- Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen.
- Garneer met lekker veel grof gemalen zwarte peper.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Prins & Dingemanse.
Maud - Maudgeniet.nl zegt
Wauw! Dit ziet er echt ontzettend lekker uit. Ik zet het op de to-do-list! ;-)
Stefanie zegt
Leuk! En geniet ervan :-)