Met deze caesar salad wrap geef ik mijn eigen draai aan de klassieke caesar salad. Knapperige little gem, smaakvolle gerookte kip, crispy stukjes ontbijtspek gecombineerd met een eenvoudig te bereiden dressing, ansjovis en Parmezaanse kaas. Je weet niet wat je proeft. Lees snel verder voor het recept.
Ansjovis
Caesar salade heb je vast wel eens gegeten of op z’n minst van gehoord. In huize Little Spoon staat het regelmatig op tafel. Ik en mijn lover zijn er dol op. Het lekkerste onderdeel van de caesar salade die ik altijd maakt is de dressing met ansjovis. De smaak van dat kleine visje is fantastisch.
Wrapje
Zo’n salade met dressing is niet handig om mee te nemen. Voor als je bijvoorbeeld op pad gaat voor een picknick. Daarom leek het me leuk om eens caesar salad wraps te maken. Gevuld met knapperige little gem, smaakvolle gerookte kip, crispy stukjes ontbijtspek. Gecombineerd met een eenvoudig te bereiden dressing, ansjovis en Parmezaanse kaas. Een klassieker in een ander jasje. Of in dit geval in een ander wrapje.
Picknickmand
Neem je ze mee in de picknickmand? Wikkel de wraps in plasticfolie of aluminiumfolie. Hieronder, in de omschrijving van het recept, geef ik je een tip hoe je de raps vouwt zonder dat de vulling eruit vliegt van onder. Ook wel makkelijk. Deze caesar salad wrap is natuurlijk ook een lekkere lunch, voor gewoon thuis of op je werk. In dunne plakjes gesneden trouwens ook een super hapje voor bij de borrel.
Caesar salad wrap met gerookte kip
Voor 8 wraps
Dit zit erin:
- 100 gram ontbijtspek
- 8 el mayonaise
- 2 el rode wijnazijn, of meer naar smaak
- 8 tortilla’s
- 2 kropjes little gem, in dunne repen
- 250 gr gerookte kipfilet, in stukjes
- 1 blikje ansjovis, uitgelekt en in stukjes
- 8 el Parmezaanse kaas, grof geraspt
- Handje alfalfa
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Koekenpan
- Kom
Zo maak je het:
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in grove stukken.
- Maak nu de dressing en meng de mayonaise met rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg een tortilla met een handje little gem, verdeel er wat plakjes gerookte kip en ontbijtspek over. Garneer met stukjes ansjovis, 2 el Parmezaanse kaas, dressing en een pluk alfalfa.
- Herhaal tot je alle wraps belegd hebt. Wil je voorkomen dat de vulling eruit valt tijdens het eten of vervoeren? Leg de vulling verticaal in het midden. Houd circa 3 cm bij de uiteinden vrij. Vouw deze naar binnen en rol de wrap op.
- Halveer de caesar salad wraps en serveer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Demi | StudioKOOK zegt
Ziet er onwijs lekker uit! En wat een prachtige foto’s!