Van die momenten dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. We hebben het allemaal wel eens. Maak dan deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis. Pure en eenvoudige smaken, daar draait het om bij dit gerecht. Geen poespas en toch bijzonder door de combinatie van de zilte ansjovis met het zachte van de mosselen. De pasta staat zo op tafel en de smaken bij elkaar zijn fantastisch.
Schelpdieren
Pasta met schelpjes vind ik altijd lekker. Met vongole of kokkels maak ik regelmatig, maar nog nooit eerder met mosselen. Gek eigenlijk. Nu ik samenwerk met Prins & Dingemanse probeer ik steeds nieuwe recepten uit met de schelpdieren. Dat is natuurlijk super leuk, want zo ontdek je combinaties of gerechten die je nog niet eerder uitprobeerde en heerlijk zijn. Zo dus ook met deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis.
Toen ik een eerste hap nam, werd ik lichtelijk hysterisch. Het smaakte nog lekkerder bij elkaar dan ik dacht. Ansjovis gaat natuurlijk sowieso heel goed met pasta, maar of de combinatie met mosselen ook zou werken, wist ik niet. Nou, ik vertel je, het is een match made in heaven. Ik heb bijna alles zelf opgegeten en de restjes koud, zo uit de pan. Zegt genoeg denk ik? Deze spaghetti met mosselen en ansjovis staat ook nog eens zo op tafel. Prima voor een doordeweeks of snel maaltje dus.
Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 300 gram Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse
- 200 gram spaghetti
- 4 ansjovisfilets, uit blik
- 1 theelepel gedroogde rode chilipeper
- Paar takjes platte peterselie, heel fijngehakt
- 50 milliliter droge witte wijn
- Olijfolie
- Zwarte peper
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Wok
- Grote pan
Zo maak je het:
- Spoel de mosselen in water en gooi de exemplaren die openstaan weg als ze niet dicht gaan als je erop tikt. Laat goed uitlekken.
- Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Begin een minuut of vijf voor de spaghetti klaar is met de mosselen.
- Zet een wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook en de gedroogde rode chilipeper tot de knoflook licht kleurt.
- Voeg de ansjovis toe. Deze smelt door de hitte.
- Doe nu de mosselen, zwarte peper en de witte wijn in de pan. Zout is door de ansjovis niet nodig. Deksel op de pan en een paar minuten op hoog vuur laten staan. De schelpen gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden.
- Giet de spaghetti af en bewaar een klein beetje kookvocht. Schep beide in de pan bij de mosselen. Goed mengen en besprenkel met wat olijfolie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Prins & Dingemanse.
lonneke zegt
Oeh dat ziet er heel erg lekker uit!
Ben namelijk dol op mosselen :)
liefs Lonneke