Een pastasalade is altijd een goed idee. Vooral met gewokte kokkels, tomaten, groene asperges en rode peper. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt maakte. En ik vertel je over de blauwe planken op de foto.
Ingebouwde zoekfunctie
Wat vinden jullie van de blauwe planken op de foto? Geweldig toch? Nieuwe ondergronden voor mijn foto’s, maken me echt heel gelukkig. Inmiddels heb ik een ingebouwde zoekfunctie en goed werkende radar als het gaat om stylingspullen. Rommelmarkten afspeuren voor dat ene toffe bordje met blauwe of mintgroene bloemen, op internet zoeken naar verzilverd bestek en op vakantie in de lokale supermarkt eetstokjes en tafelzeil in slaan. Naast die ingebouwde radar heb ik inmiddels dus ook een behoorlijk uit de kluiten gewassen versmalling stylingzooispullen.
Verzamelwoede
De één noemt dit ordinaire verzamelwoede, de ander – ik dus – noemt het liever alles doen voor de mooist mogelijke foto. Daar is veel voor geoorloofd. Vorig jaar kochten vrienden van mij een huis. Een echt klushuis uit de jaren ’30 met een interieur wat een mix uit die tijd en de jaren ’70 was. Niet helemaal hun smaak, daarom werd er een hoop gesloopt en uit het huis gehaald. Toen ik voor het eerst een kijkje ging nemen en na de home tour in de tuin stond, viel mijn oog op een grote hoop planken en oud hout. Allemaal voorbestemd voor een enkeltje stort of haard.
Uit ervaring weet ik nou eenmaal dat hier tussen wel eens pareltjes kunnen zitten. En jawel, ik tussen die donkerbruine tinten spotte ik iets wat wel heel fleurig en zomers was. De planken zoals je op de foto ziet. Her en der in huis stonden er nog wat verspreid. Ik verzamelde het bij elkaar en nam het mee naar huis. Natuurlijk vroeg ik wel eerst even toestemming. Ik zei dat alles geoorloofd was, maar wel met een beetje manieren natuurlijk.
Kokkels
En nu, een jaar later gebruik ik de planken regelmatig voor foodfotografie. Gek genoeg nog niet voor op mijn eigen website. Vandaag dan eindelijk wel. Ik vind het blauw perfect passen bij gerechten met schelpdieren. Dat is ook precies te reden dat ik deze ondergrond uitkoos voor de lauwwarme pastasalade met kokkels. Met groene asperges, tomaten en rode peper is dit wat mij betreft een super lekker gerecht. Voor in de zomer, maar je kunt het natuurlijk ook warm eten in de winter. Ga je dit recept maken? Laat je het me dan weten?
Ben je dol op kokkels? Dan vind je deze kokkels met orzo en spaghetti met kokkels en zeekraal ook heel lekker.
Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 350 gr farfalle
- 500 gr kokkels
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 500 gr tomaten, in stukken
- Peper en zout
- 150 gr groene asperges
- 100 ml droge witte wijn
- Basilicum, naar smaak
Zo maak je het:
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
- Spoel de kokkels in water. Gooi de exemplaren die openstaan weg als ze niet dicht gaan als je erop tikt. Laat goed uitlekken.
- Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook, rode peper en de stukjes tomaat. Houd goed in beweging, zodat de knoflook niet verbrand.
- Voeg de groene asperges toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Zodra de tomaten uit elkaar vallen doe je de kokkels en de witte wijn in de pan, deksel erop en een paar minuten op hoog vuur laten staan. De schelpjes gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden.
- Roer goed en als laatste doe de pasta erbij.
- Schep de pastasalade op een schaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en verdeel er basilicumblaadjes overheen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie