Als je verliefd kunt worden op een restaurant, dan ben ik dat zeker op De Visbar. Alles wat ik belangrijk vind aan een avondje uiteten maakt De Visbar waar. De naam zegt het al, een menukaart met heel veel lekkers uit de zee, maar ook liefhebbers van een goed stukje vlees zijn bij De Visbar aan het juiste adres.
De Visbar is nog geen 2 jaar open maar nu al een waar begrip in Zeeland en daar buiten. Dat is ook niet gek, want het eten is er gewoon goed. Heel goed. Zodra je binnen stapt bij De Visbar voelt het alsof je een restaurant in het buitenland binnenstapt. Alsof je op vakantie bent. Het interieur is licht, fris en modern, maar niet te strak. Ik voel me er direct thuis. Mijn oog gaat altijd naar de ijsbak gevuld met veel ijs en daarboven op prachtige vis die elke dag vers uit de vismijn komt.
Ik ben inmiddels al aardig wat keren bij De Visbar geweest en het is er altijd druk. Ondanks de drukte is de bediening top. De jongens en meiden zijn zo ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Het is druk, maar de bediening straalt rust uit. Als gast krijg je voldoende aandacht en er is altijd tijd voor een praatje aan tafel of even een uitleg over een gerecht. Want de bediening is niet alleen goed op elkaar ingespeeld. Ze hebben ook nog eens een hoop kennis van wat er op je bord ligt en wat er in je glas zit.
Als je net als ik zo gek bent op alles wat uit de zee komt, is het bijna onmogelijk om te kiezen van de menukaart, die vol staat met lekkers. Gelukkig voor mij zit ik vaak met gelijkgestemde aan tafel en bestellen we vooraf een hoop gerechtjes ’to share’. Zo ook de laatste keer dat we bij De Visbar waren, om mijn moeders verjaardag te vieren. We begonnen, zoals eigenlijk altijd met brood met makreeltapenade. Knapperig, vers brood en een super lekkere tapenade. Ik heb hem al vaak geprobeerd na te maken, maar nog nooit is het me gelukt om mijn makreeltapenade te krijgen zoals De Visbar hem serveert. Daarna bestelden we een bord sushi en sashimi. Met onder andere dragon rolls en sushi met tonijn, avocado en krab. De sushi is smeuïg en super vers. Na de makreeltapenade en de sushi kwamen de andere voorgerechten op tafel. Een bordje met inktvis en krab en een tataki van kalf met avocado en kingkrab. Tataki? Tataki is een speciale Japanse bereiding van het vlees. Het vlees was botermals. Ook dit was weer genieten.
Voor het hoofdgerecht kun je kiezen voor een dagvangst. Dat was deze keer harder met coquille in tempura en een schuimpje van citroengras. Het zoetige van de coquille en een frisse van het citroengrasschuimpje is fantastisch bij elkaar. Naast de dagvangst staan er ook andere visgerechten op de kaart, waaronder kabelkauw of zeetong. Wil je liever schaal- of schelpdieren? Ook dat kan. Bestel dan een bord gamba’s, kreeft of een plateau fruit de mer. En uit ervaring kan ik je vertellen dat deze laatste echt een aanrader is. Wil je liever vlees? Kies dan voor de surf & turf combinaties of een vleesgerecht. De Iberico varkenslende is ook echt ’to die for’.
Ben je al net zo enthousiast als ik? Er komt nog meer. Want een maaltje is niet compleet zonder toetje. Voor velen dan. Ik ben zelf niet echt een toetjesmens, maar de toetjes bij De Visbar hebben een plaatsje veroverd in mijn hart. Wat dacht je van een bordje vol lekkers met chocolade? Een crème brûlée of zoals ik had, stoofpeerijs met kaneel? Tja en als een etentje dan ook nog eindigt met een goede cappuccino met espresso van Lavazza en een stukje boterkoek met kaneel dan kan ik alleen maar zeggen, wanneer gaan we weer?
De Visbar
Adres: Ooststraat 6, 4357 BE Domburg
Telefoonnummer: 0118 – 58 44 34
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 11.00 – 00.00 uur
Website: De Visbar
Ga jij De Visbar in Domburg ook een bezoekje brengen? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten. Dat kan via Instagram of via Twitter.
Eveline zegt
Ik wil er zeker nog een keer gaan eten!! En Ruud kijkt ook al heel lang uit naar een heerlijk bord fruit de mer, dus dat gaan we dan maar snel eens doen!
littlespoon zegt
Ja de fruit de mer is fantastisch, maar al het andere van de kaart ook eigenlijk :-)
Alcinda zegt
Leuke review en ik krijg zin in vis! Ik ga er zeker snel een keer heen! En het ziet er inderdaad prachtig uit op de foto’s te zien. X
littlespoon zegt
Echt doen hoor!! Eten is er zo goed. Zeker voor het afstrepen van de kreeft van je bucketlist ;-) x
Roos zegt
Wauw wat ziet dat er mooi en lekker uit! Ik heb zelf bij een visrestaurant gewerkt en hou echt van vis! Ik ben niet vaak in zeeland te vinden maar het lijkt me echt heerlijk hier een keer te gaan eten, wat zijn krijtborden met menu’s erop toch leuk! :)
littlespoon zegt
Stel je komt wel een keer in Zeeland, echt naar de Visbar gaan! Zeker als je een visliefhebber bent ;-)
Ben zelf ook weg van krijtborden met menu’s. Zo leuk! Vooral als er ook allemaal aparte letters en tekeningen worden gebruikt!