Als je deze kaneelbroodjes van croissantdeeg bakt in de oven, ruikt het heerlijk in huis. Mmm, zo lekker! De kaneelbroodjes maken van je kerstontbijt een waar feest en weet je wat het mooiste is? Ze zijn zo gemaakt.
Aantrekkingskracht
Een flinke snuf kaneel maakt zelfs van een saaie appel iets heel lekkers. Ik weet niet wat het is, maar deze specerij heeft echt een enorme aantrekkingskracht op me. De geur, de smaak, ik vind het allemaal even fantastisch. Ik combineer het soms heel gezond. Op een bakje havermout of in combinatie met yoghurt en granola. Prima hoor, maar dat kan stiekem niet tippen aan deze kaneelbroodjes gemaakt van croissantdeeg. Kaneel, suiker, roomboter en het zachte deeg, zijn meant to be. Dat verzeker ik je. Lekker als tussendoortje, maar natuurlijk ook super tijdens een (kerst)ontbijt of brunch.
Zeeuwse bolus
Ik maakte de kaneelbroodjes in een muffinblik. Wel de vormpjes even goed invetten anders blijven ze misschien vastzitten en dat zou zonde zijn. De suiker die onderop zit wordt een beetje hard en extra plakkerig. Dat heeft wel iets weg van een Zeeuwse bolus. Volgens mij kost het maken van dat lekkernij, allemaal net wat meer tijd en moeite. Deze kaneelbroodjes zijn zo klaar. Weinig moeite en groot plezier!
Kaneelbroodjes van croissantdeeg
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 rol croissantdeeg
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 25 gram roomboter, in kleine blokjes
Dit heb je nodig:
- Schaaltje
- Muffinvorm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de suiker en kaneel in een schaaltje.
- Rol het deeg uit en verdeel de kaneelsuiker erover. Doe hetzelfde met de blokjes roomboter.
- Snijd het croissantdeeg in de lengte doormidden en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken en doe in een bakje van de muffinvorm.
- Bak de kaneelbroodjes in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Eline zegt
Wat handig zo in een muffinblik! Dit ga ik proberen dit weekend, hmmm. Als er kaneel door zit, kan het bijna nooit mislukken.
Stefanie zegt
Kaneel is echt altijd goed!!