Ik ben dol op deze aardappelsalade met spekjes en rucola. Gek op de smaken en de eenvoud van de salade. Hij staat ook nog eens zo op tafel. Ik vertel je over mijn uitstelgedrag gecombineerd met tanken. Of vooral het niet tanken, wat voor gevolg dat heeft op Belgische snelwegen en mijn wens voor go go gadget arms.
Fred Flintstone
Tanken. Ik denk serieus dat ik het wel één van de stomste dingen vind om te doen. Herken je dat? Ik ben zo iemand die net zolang blijf doorrijden tot het niet meer kan. Tot langs de kant van de weg staan en aanduwen zo goed als aan de orde is. Wat moet een auto zoals die van Fred Flintstone een genot zijn. Nooit meer die tank volgooien met een kapitaal aan benzine.
Dot gas
Als ondernemer met Zeeland als werkgebied, zit ik een stuk minder op de weg dan ik deed als accountmanager. Gelukkig maar, want elke liter benzine gaat nu gewoon van mijn eigen rekening af en niet meer van die van mijn baas. Ik croste het hele land en zelf België door. In mijn eerste maand ontdekte ik al snel die vervelende eigenschap van het uitstellen van tanken. Om naar het kantoor vlakbij Eindhoven te gaan reed ik via Antwerpen. De tank was al aardig leeg toen ik vlakbij de grens was. Met een beetje geluk, nog genoeg benzine in de tank voor de kilometers die ik moest rijden. Maar ja, als je af en toe een flink dot gas bijgeeft gaat dat stiekem toch allemaal iets sneller richting standje bodem bereikt. Ik passeerde een pompstation maar had nog niet echt zin om te stoppen, uit te stappen en te tanken. Dat uitstelgedrag is vreselijk en behoorlijk lui maar oké.
Samengeknepen billen
Ik bedacht me: bij de volgende pomp stop ik. De snelweg duurde maar voort en dat gehoopte tankstation kwam niet. Ik vertel het nu met een big smile maar ik zweette destijd peentjes en zat met samengeknepen billen achter het stuur. Met nog 15 kilometer te rijden was dit toch wel zeer noodzakelijk. Ik raakte in paniek. Een nieuwe baan dus ja je wil het zo goed mogelijk doen. Het is dan wel wat sneu als je belt: ‘Ja jongens is sta in België langs de kang van de weg omdat ik het vertikte te tanken.’
Inspector gadget
Ik belde mijn schatje en vroeg om raad. Hij kon niets voor me doen vertelde hij doodleuk. Ja hoezo, niets doen? Natuurlijk wist ik dat het zo was maar ja op dag moment hoopte ik dat hij mij me met zijn go go gadget arms zo bij een benzinestation kon planten. Voor wie dat go go gadget arms niet jent, Google eens Inspector Gadget. Uiteindelijk met nul op de meter rolde ik de afrit richting een Vlaamse pomp op. Gooide de tank vol en kwam er bij betalen achter dat mijn tankpas niet werkte in België. Ook dat nog. Gelukkig had ik mijn eigen pinpas in de auto liggen.
Jerrycan
Voor wie denkt dat ik van dit voorvalletje leerde? Helaas. Hierna volgde nog heel wat van dit soort situaties. Ik reed ook een tijd een hybride auto en presteerde het zelfs om de tank helemaal leeg te rijden. Ik kon enkel nog op mijn elektrische motor naar de pomp. Met een kilometer of 30 over de weg. Haha! Misschien moet ik voorstaan een jerrycan met benzine in de auto leggen. Ik denk alleen dat ik daar nog gemakkelijker van word. Maar niet doen dan ;-)
Ideaal
Ik heb wel goed nieuws voor iedereen die lijdt aan dezelfde aandoening als waar ik regelmatig mee te maken krijg. Als je bestelt bij Vers op Walcheren hoef je de deur niet uit. Tanken zij hun bestelbus vol en brengen ze je boodschappen voor de deur. Ideaal toch? Het recept voor deze aardappelsalade met spekjes en rucola staat ook op de site.
Deze aardappelsalade met spekjes en rucola doet mij denken aan lentedagen, vogels die druk kwetteren, koele witte wijn of zo’n heerlijke lichte rosé. Je eet hem lauwwarm of helemaal koud. Beide is prima. Serveer hem bij een barbecue of gewoon als middelpunt van je avondmaal. Doe waar jij je goed bij voelt en geniet ervan.
Aardappelsalade met spekjes en rucola
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 200 gram ontbijtspek, in dunne reepjes
- 1 kg aardappelen, ongeschild in blokjes
- 3 el crème fraîche
- 3 of 4 el rode wijnazijn
- 2 handen rucola
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Bord met keukenpapier
- Koekenpan
- Grote pan
Zo maak je het:
- Kook de aardappelblokjes, samen met een flinke snuf zout, in 8 minuten gaar. De beet mag er nog in zitten.
- Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Zodra ze krokant zijn, haal je de spekjes uit de pan. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Meng de crème fraîche met de rode wijnazijn.
- Giet de aardappels af en laat kort afkoelen.
- Schep het crème fraîche mengsel en de spekjes erdoor. Als laatste voeg je de rucola toe.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Vers op Walcheren.
Geef een reactie