Tot vandaag leefde ik al vier weken uit een koffer. Nu moet je niet schrikken hoor. Ik slaap niet in een hotel of logeer ook niet bij een vriendin in verband met een relatiecrisis. Nee, het volgende is er aan de hand. Mijn koffertje van een weekendje weg had ik nog niet uitgepakt. Al vier weken is het kamertje waar onze kleding in hangt een grote ontplofte bende. Vol goede moed ruimde ik een paar dagen voor het weekend weg het de kleedkamer op. Ik neem mezelf dan altijd voor om het nu echt netjes te houden. Gedragen kleding in de wasmand, kleding die ik besluit toch niet aan te doen weer netjes op de hanger of opgevouwen terug op de plek waar het hoort, sporttas direct uitpakken. Dat soort dingen. Eigenlijk vrij normale dingen toch?
Zo, opgeruimd!
Eenmaal thuis na de paar dagen weg kwam mijn koffer open te liggen in de bewuste kamer. Ik nam sowieso al veel te veel kleding mee, waardoor je dus ook meer moet uitpakken. Inpakken vind ik nog wel oké, want dat doe je om dat je lekker op vakantie gaat, maar uitpakken daarentegen vind ik vreselijk. Soms kies ik ervoor om alles, ook al het ongedragen goed, in de wasmand te proppen. Zo, opgeruimd! Nu koos ik er voor om gewoon af en toe een kledingstuk uit het koffertje te vissen. Gedragen kleding verdween er ook in. Dat rode jurkje met tijgers, hoe leuk ook, is toch te kort voor de gelegenheid. Ik heb haast dus gooi het gewoon maar even in de koffer. Je snapt wel dat als vier weken zo doorgaat, ontploft de boel. Opruimen wordt dan nog moeilijker want je realiseert je, ‘hier ben ik echt zo lang mee bezig’.
Tot ik er ineens zo klaar mee was. Vier weken na dato besloot ik dat het genoeg was. Ik ga opruimen. Stiekem was ik veel sneller klaar dan ik dacht. Vond weer dingen die ik kwijt was, waaronder de oordopjes voor mijn telefoon, die ik bijna opnieuw kocht. Toch weer geld uitgespaard. ‘Ik ben nou eenmaal zo’n rommelkont,’ makkelijke zin om je achter te verschuilen. En dat doe of nee deed ik ook altijd. Ook daar ben ik klaar mee. Je bent niet zo, je kiest ervoor om zo te zijn. Ik kies ervoor om niet op te ruimen. Soms moet je je gewoon toe dingen zetten die stom zijn.
Sinds ik deze week freelance (ik ben o.a. beschikbaar voor leuke schrijfklussen) en dus ook veel thuiswerk, is een opgeruimd huis wel zo fijn. Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Niet dat ik met mijn laptop in onze kast zit natuurlijk. De ergernis begint dan al in de ochtend als je niets vindt om aan te doen omdat alles overal en nergens ligt en je dus besluit maar in je joggingpak aan het werk gaat. Vanaf nu doe ik het anders. En ik zeg niet ik hoop dat ik het volhoud want dat is een keuze en ik kies er voor om het nu wel vol te houden. Maak ik mezelf blij mee, maar mijn liefde nog wel meer!
Een paar jaar geleden ging ik op vakantie naar India, met vriendin An. En zij kan er ook een behoorlijk bende van maken. Beeld je je voor de grap eens in hoe onze hotelkamer eruit zag. Twee lege backpack, kleding overal, alles kwijt en om de dag weer inpakken omdat we verkasten naar een andere plek. In India aten we ook bloemkoolcurry’s als deze. Bloemkool is echt verrassend lekker in een curry. Zeker als je er flink wat rode peper en specerijen er door doet. Eet lekker met stukken naan of witte rijst. Voor wat frisheid serveer je yoghurt bij. Oh en nu komt het mooiste, de curry hoeft maar een minuut of 20 te pruttelen. Ben je lekker snel klaar met koken. (en heb je meer tijd om op te ruimen)
Snelle bloemkoolcurry
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- ½ bloemkool, in kleine roosjes
- 3 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Stuk gember, in dunne plakjes
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 theelepels garam masala
- Klein bosje koriander, fijngehakt
- Peper en zout
- Olie, ik gebruik rijstolie
Zo maak je het:
- Verhit de olie in een grote gietijzerenpan of wok. Doe er de ui, rode peper, knoflook, gember, kukuma, garam masala, en komijnzaad bij. Fruit 10 minuten tot de ui zacht is en een beetje begint te kleuren. Het gaat nu al geweldig ruiken.
- Schep nu de bloemkool en aardappelblokjes in de pan. Voeg 400 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Check af en toe of de curry niet te droog wordt, schenk er anders een klein beetje water bij.
- Breng op smaak met peper en zout en roer de fijngehakte koriander erdoor.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Anne zegt
Zin in Indiaas eten!!
Deze curry klinkt heerlijk en toch simpel
Nu door je artikel voornemen om mijn kledingkast en kleedkamer op te ruimen, zo nodig haha..
Stefanie zegt
Lovely Indian food! Nog een keer palak paneer proberen te maken? En dan ook zelf paneer maken.
Succes met opruimen. Dirty job, maar bij ons is het nog steeds !!!!! netjes. Haha moet niet gekker worden.
Jose zegt
Mn kinderen zijn er gek op! In t seizoen wel 1x per week op tafel, alle vriendjes zijn ondertussen ook fan