In Italië eet je pasta met vongole, maar voor Agrimarkt gooide ik het over een andere boeg. Spaghetti met kokkels uit Nederland en zeekraal uit Zeeland. Kokkeltjes zijn verfijnd en heel delicaat van smaak. Omdat het nu weer tijd is voor zeekraal voeg ik een handje van deze zilte zaligheid toe aan de pasta. Pasta met een Zeeuws tintje dus.
gewokte kokkels
Wie wat bewaard die heeft wat. Of, wat in het vat zit verzuurd niet. Heerlijk he van die open deur spreekwoorden? Je vraagt je misschien af waar ik het over heb. Snap ik hoor, want dit is best een beetje vaag. Ik heb het over dit recept voor spaghetti met gewokte kokkels en zeekraal.
zilte groente
Ik ontwikkelde het vorig jaar voor Agrimarkt, maar deelde het nog niet met jullie. Op het moment dat ik dat wilde doen, was het seizoen voor zeekraal voorbij. Natuurlijk heb je dan nog wel zilte groente met Meixco of zo als oorsprong, maar ja, dan is er niet heel veel Zeeuws meer aan deze pasta met een Zeeuws tintje.
Daarom stond het recept in de wacht en vandaag is het tijd om dan eindelijk gedeeld te worden. Ik word zelf heel gelukkig van schelpjes. Zeker kokkels. Combineer dat dan met pasta, zeekraal en rode peper en je hebt een mega lekker gerecht. Wat ook nog eens zo klaar is, dus perfect voor een doordeweekse dag of op een zomerse dag waarop je geen zin hebt om in de keuken te duiken.
Pasta met een Zeeuws tintje: Spaghetti met kokkels en zeekraal
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 kg kokkels
- 400 gr spaghetti
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 150 ml droge witte wijn
- Flinke hand zeekraal
- 4 el platte peterselie, fijngehakt
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Pastapan
- Wok
Zo maak je het:
- Was de kokkels en laat ze uitlekken. Gooi de kapotte exemplaren weg.
- Kook de spaghetti, zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook, rode chilipeper in 5 minuten zacht.
- Roer de kokkels erdoor. Voeg de witte wijn toe en kook de kokkels circa 3 minuten met het deksel op de pan. Schep de zeekraal erdoor.
- Giet de pasta af en voeg deze bij de kokkels. Breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte platte peterselie en citroensap.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie