Kijk, ik kan natuurlijk niets garanderen, maar toen ik op de tweede date deze lasagne bolognese maakte voor mijn grote liefde, was het direct raak. Inmiddels zijn we tien jaar verder en vandaag alweer een jaar getrouwd. Ik deel het recept en vertel je alles over onze eerste date. Waar stiekem iets meer alcoholische versnaperingen bij kwamen kijken, dan goed voor me was.
Grote liefde
Tot vorig jaar was 4 september een doodnormale dag. De dag die na 3 september komt en voor 5 september. Een dag ergens begin september. De zomer nadert haar eind en de herfst treedt in. Nu heeft 4 september een hele speciale betekenis. Voortaan kijk ik op deze dag terug als mijn trouwdag. Ik trouwde mijn grote liefde Ruben. Wat een bijzonder gevoel is dat.
Onder het mom van beter laat dan nooit, deel ik vandaag met jullie dit recept voor lasagne. Eigenlijk wat het mijn plan om dat vorig jaar te doen. Dezelfde dag. Door alle bruiloftsspanningen en perikelen kwam dat er niet van. God, wat een stressvol iets is trouwen toch. En weet je, waar maak je je eigenlijk druk om he? Het zijn de randzaken waar je mee bezig bent. Het belangrijkste was en is het samen met alle mensen waar je van houdt elkaar de liefde bevestigen. Wat maken die paar spetters dan uit? Of de kleur bloemen in de vaasjes. Achteraf realisser je dat dit allemaal leuk is, maar niet waar het om gaat op zo’n dag.
Dankbaar
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was tussen mij en Ruben. Bijna tien jaar geleden alweer ontmoetten we elkaar in de kroeg. Vriendinnetje An stelde ons aan elkaar voor en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Het klikte meteen en weken geen moment meer van elkaars zijde die nacht. We wisselden geen nummers uit en er werd ook niet gekust, maar mijn interesse was wel gewekt. Een week later polste ik eens voorzichtig bij An of ze Ruben nog had gezien. Hij deed blijkbaar hetzelfde bij haar. Dat hoorden we pas achteraf. En zonder het op dat moment te beseffen was ik over mijn oren verliefd.
Baco’s wegtikken
Onze eerste date was er één om nooit te vergeten. Op allerlei vlakken. We aten bij mijn lievelingsrestaurant en werden in de gaten gehouden door hele nieuwsgierige vriendinnen van Ruben. Ze belden naar het restaurant om te polsen hoe het ging. Mijn glas wijn werd continu bijgeschonken. Precies zoals ik fijn vind. Ik probeerde Ruben bij te houden met baco’s wegtikken, wat natuurlijk finaal mislukte. Uiteindelijk kon ik bijna niet meer op mijn benen staan omdat ik stiekem gewoon echt niet zoveel sterkte drank kan hebben met mijn twee turven hoge lengte. In alle meidenblaadjes lees je, drink niet te veel op een eerste date. Ik lapte dat aan mijn laarsje.
Het maakte niet uit. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, wisten we het al. Wij zijn voor elkaar bestemd. Dat gevoel had ik en heb ik nog steeds. Mijn grote liefde en mijn beste vriend, wat is het leven mooi met hem. Ik ga er geen zoetsappig liefdesverhaal van maken, sla daar maar een willekeurige bouquet reeks voor open.
Op onze tweede date maakte ik lasagne. Op verzoek van mijn, toen bijna, lover. Ik trok alles uit de kast. Al moet ik bekennen dat dit de iets meer volwassenvariant is. De lasagne die ik destijds maakte was een eenvoudigere studentenversie. Liefde gaat altijd door maag. Of je nu een vrouw of een man wil veroveren. En ja, ik garandeer natuurlijk niets, maar in ons geval was dit het recept voor het begin van een mooi gelukkig leven met elkaar. Wil je iemand verleiden? Dan weet je wat je te doen staat.
Lasagne bolognese
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 keer het recept voor klassieke bolognesesaus
- 500 milliliter zelfgemaakte bechamelsaus
- 6 tot 8 lasagnebladen
- 3 bollen mozzarella
- 100 gram Parmezaansekaas, geraspt
- Klont roomboter
Dit heb je nodig:
- Ovenschaal van 27 x 18 cm
Zo maak je het:
- Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
- Bedek de bodem met een laag bechamelsaus en 1/3 van de bolognesesaus.
- Leg daarop een laag lasagnebladen. Herhaal de laagjes saus en verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas erover.
- Dek af met lasagnevellen. Verdeel nu weer bechamelsaus en bolognesesaus over de vellen. Bedek met met lasagnevellen, eindig met bechamelsaus, bolognesesaus en de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Zet de lasagne in de oven en bak ongeveer 25 tot 30 minuten tot de kaas gesmolten en licht bruin verkleurd is.
TIP! Laat de lasagne eerst 15 minuten rusten. Dit maakt het aansnijden makkelijker.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Marleen zegt
Wil deze lasagne graag maken maar ik begrijp je receptuur niet helemaal!..1 keer recept voor? 500 zelfgemaakte?
Stefanie zegt
Hoi Marleen, bedankt voor he berichtje. Het zijn links naar andere recepten, die zijn weggevallen. Nu zijn ze zichtbaar! Groetjes, Stefanie
Marleen zegt
Thanks…duidelijk! Staat vanavond op tafel.
Stefanie zegt
Super! Eet smakelijk alvast.