Eind vorig jaar opende Luuks Brood & Patisserie in Middelburg. Hier koop je het lekkerste brood van Middelburg en omstreken. Geloof mij maar. Ook de patisserie is onweerstaanbaar. Lekker voor thuis of om bij Luuks op de eten met een goede cappuccino. Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit fijne nieuwe adresjes in Zeeland.
Zoete kunstwerkjes
Middenin de Middelburgse binnenstad, bakt Luuk op traditionele wijze desembrood gebakken en maakt hij verfijnd zoete kunstwerkjes. Je kunt het natuurlijk ook patisserie noemen ;-). Samen met zijn vrouw Anneke opende hij de ambachtelijke bakkerij. Nog best vers van de pers, maar wat mij betreft al niet meer weg te denken uit het Zeeuwse. Verschillende soorten desembrood, boterige croissants – zonder vet te voelen (zijn ze natuurlijk wel) – knapperige baguettes, macarons, madeleines, tartelettes, boterkoek, brownies… Heerlijk allemaal.
Madeleines
Ook hier gaat mijn eigen kreet dat ik geen zoetekauw ben niet op. Ik kocht Madeleines zodat we niet met kerst konden eten, maar nog voor ik thuis aankwam, was de helft al op. Het lijkt me dit dit wel genoeg zegt he? Ook de tartelettes zijn het proeven waard. Laatst proefde ik er één met kokos, tropisch fruit en citroengras. Net terug uit Thailand, zorgde dat ervoor dat ik mijn vakantievibe nog even vast hield.
Croissants
In de bakkerij kun je ook genieten van een ontbijt, lunch of koffie met de eerder genoemde zoetigheid. Heel fijn is dat, want dat betekent dat ik er weer een nieuwe flexplek bij heb. Ik eet er regelmatig belegde boterhammen. Bijvoorbeeld met gerookte zalm, postelein en mierikswortel of pastrami met mosterd en augurk. De croissants die Luuk maakt zijn van het kaliber ‘net zo lekker als in Frankrijk.’ Of misschien nog wel lekkerder. Op een vroege zaterdagochtend ontbeten mijn lover en ik ermee. Of nou ja, ik, hij koos voor zelfgemaakte granola met yoghurt en vers fruit.
Mijn croissant kwam met boter en sinaasappeljam gemaakt door Luuk. Ook mijn simpele boterham met kaas was verrukkelijk. Het zuurdesembrood smaakt super. Rond kerst kocht er mijn eerste broodje. Het eerste wat ik thuis deed was plakken afsnijden, besmeren met veel boter en kaas. Man, zo lekker. Ook een paar dagen oud, is het brood goed te eten. Ik leg de boterhammen vaak even onder de grill in de oven. Insmeren met wat knoflook en verse tomaten erop of besmeren met markeelpaté.
Oude schoolstoelen
De inrichting is eenvoudig, maar sfeervol. Tafels van hout die Luuk met hulp van zijn vader maakte. Oude schoolstoeltjes, stoer gestucte muren, een donkere grijze vloer en groene planten in terra cotta potten. De lange tafel voor het raam is een aanrader voor iedereen die graag mensen kijkt. Weinig poespas en dat is precies goed. Het draait hier om de lekkere creaties uit de bakkerij.
Ben je in Middelburg? Of een beetje in de buurt? Echt, ik raad je aan om Luuks Brood & Patisserie een bezoekje te brengen. Laat je me weten wat je ervan vond?
Luuks Brood & Patisserie
Plein 1940 15
4331 LG Middelburg
www.luuksbroodenpatisserie.nl
Ben jij al bij Luuks Patisserie geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie