Deze bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico zijn een heel fijne appetizer. Een perfect begin van je kerstdiner en heerlijk bij de borrel. Vandaag deel ik dit super makkelijke recept met je. Vertel ik ook direct alles over mijn hobby van vroeger: knutselen. Nu gebeurt dat trouwens onder begeleiding.
Korte spanningsboog
Als klein meisje schreef ik vriendenboekjes bij ‘hobby’s’ altijd standaard knutselen. Op zaterdag of zondag lekker in de weer met verschillende kleuren papier, stiften, verf, klei, stickers en Prittstift om er een waar kunstwerk van te maken. De realiteit ging vaak anders. Na een half uur was ik het beu. Smeed alles in een hoek of in de knutseldoos om er nooit meer uit te halen. De volgende knutselmiddeldag startte ik gewoon weer met een nieuw project. Een beeldje van gips bijvoorbeeld. Ken je die nog? Die maakte je in een mal. Eenmaal hard, kon je het witte gips een mooi kleurtje geven met verf. De helft en verder kwam ik niet. Ach ja, het hield me bezig en werkte tegen de verveling. Alhoewel ik daar als kind ook behoorlijk goed in was. Iets met een korte spanningsboog. Nog steeds wel een dingetje trouwens.
Naarmate je ouder wordt is knutselen niet meer stoer, dus verdwijnen de knutselspullen samen met de Barbies op zolder. Om later op de rommelmarkt te verkopen. Zo verdiende ik wat geld en kon ik een mooie outfit kopen waar ik de blits mee wilde maken in het nachtleven. Inmiddels gaan alle dertigers weer massaal kleuren en freubelen. Ik ben er ook zo één.
Vriendin Loets is heel creatief en ook een doorzetter. Belanden mijn pogingen tot schilderen na één kunstwerk in de kast, zij zet door tot ze iets moois gemaakt heeft. Daar ben ik soms stiekem best een beetje jaloers op. Loets knutselt geen kijkdozen en rijgt ook geen kralenkettingen. Nee, zij maakt echt de mooiste dingen. Iedere keer bedenkt ze ook iets nieuws. Lucky me, want ze geeft ook creatieve belevingen. Eens in de zoveel tijd knustelen ik en een groep vriendinnetjes onder begeleiding. Want echt, dat is nodig. Zonder hulp bakken we, of beter gezegd ik, er niets van.
Grobbenbollen
We pimpten al een keer een letterbak. Ik verzamelde allemaal felgekleurde papiertjes van Pip Studio en uit Flow Magazine. Daar behing ik de achterkant van de letterbak mee. Hij hangt nog steeds boven ons bed met Maria beeldjes en porseleinen vogeltjes erin. Deze keer kwamen we thuis met zelfgemaakte hangers voor in de kerstboom. Pompons in de mooiste kleuren. Leuk voor in de boom maar ook om later nog gewoon in huis te hangen. Mijn schatje noemde het grobbenbollen. Die harige beesten uit Ti Ta Tovenaar. Ook leuk.
Inmiddels wordt het knutselen een traditie. We kletsen bij, drinken wijn en eten de meest heerlijke gerechten die Loets bereidt. Als je hier niet blij van wordt, weet ik het ook niet meer. Deze keer werden we verwelkomd met bruschetta. Erop lagen tomaatjes in balsamico, een ansjovisje en een stukje basilicum. Te lekker om niet na te maken, of na te apen eigenlijk. Ik doe niet flauw, en deel Loets’ recept ook met jullie. Wat mij betreft een perfect begin van het kerstdiner of als onderdeel van een borrel. Het is ook nog eens zo gemaakt!
Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gram mini roma tomaatjes, in vieren
- 75 milliliter balsamicoazijn
- 2 blikjes ansjovis
- 1 stokbrood in plakken en die weer gehalveerd, ik gebruik twee verschillende soorten die ik nog in huis had
- Basilicum
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Steelpan
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Zeef
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de tomaatjes in een steelpan samen met de balsamico. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje inkoken. Dit duurt 15 tot 20 minuten.
- Leg de plakjes stokbrood op de met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en zet in de oven. Draai halverwege om zodat de broodjes aan beide kanten goudbruin zijn.
- Zeef de tomaatjes.
- Beleg de bruschetta met tomaat. Leg er een stukje ansjovis en basilicum bovenop.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Willemijn zegt
Yum dat ziet er heerlijk uit en wat heb je toch leuk servies!
Ik ga het onthouden voor de kerstdagen.
(Ps. Dat gebeurT nu onder begeleiding ;-))
Stefanie zegt
Oeps! Direct aangepast ;-) Dank je! Ja, ik heb een uitgebreide servies collectie hihi!
Monique zegt
Ik vind je blogs altijd zo gezellig om te lezen?
Stefanie zegt
Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! Liefs x