Zelf muesli maken is makkelijk dan je denkt en eigenlijk ook veel lekkerder. In deze krokante muesli voeg je stukjes gedroogde abrikoos en pure chocolade toe. Lekker met volle yoghurt en granaatappelpitjes. Hieronder deel ik het recept met je en vertel over mijn ontbijtverslaving van vroeger.
Chocolade jasje
Toen ik nog jong was – ik ben nu natuurlijk ook nog extreem jong, maar ik heb het over de tijd dat ik nog thuis woonde – was ik echt verslaafd aan cruesli. En dan altijd die van Quaker met stukjes karamel waar een chocolade jasje omheen zat. Althans, volgens mij was het dat. Ik weet in ieder geval dat het geen normale stukjes chocolade waren, want dat vond ik helemaal niets. Het ging me vooral om die soort crunchy stukjes karamel.
Krokante granen
Die verslaving nam extreme vormen aan. Ik at de cruesli meestal met melk, want yoghurt lustte ik destijds niet. Een klein scheutje melk en dan heel veel ontbijtgranen. Soms schudde ik het pak nog eens een extra keer. De karamel stukjes at ik er vaak uit, nog voor ik ermee ontbeet. Een nieuwe verpakking scheurde ik direct open en dook er in. Ook deed ik regelmatig cruesli in een bakje en at het gewoon zo als snack. Dat euforische gevoel als je ineens nog zo’n groot stuk chocolade vindt tussen de krokante granen was onbetaalbaar.
Spontaan kiespijn
Volgens mij was ik, zo’n vijftien jaar geleden, nog niet echt bezig met wel of niet gezond. Ik dacht wel dat de cruesli een verantwoord ontbijt was, maar realiseerde me ook wel dat als je een paar pakken in de week wegwerkt, dit niet per se heel verstandig is. Je kunt je misschien voorstellen, dat ik in die tijd ook wel wat kilo’s zwaarder was. Inmiddels moet ik er echt niet meer aandenken om te ontbijten met die kant-en-klare cruesli. De rillingen lopen over mijn rug. Veel te zoet. Ik krijg spontaan kiespijn. Ik vind het wel grappig hoe je smaak veranderd in de loop der jaren. Vroeger kocht ik ook regelmatig mueslirepen. Dat voelde extreem gezond. Ook al zo suikerzoet.
Granaatappelpitjes
Deze krokante muesli maakte ik voor Agrimarkt. Het is een super lekker ontbijt en een stuk verantwoorder dan mijn verslaving van vroeger. Om toch een beetje terug in de tijd te gaan, voeg ik stukken pure chocolade toe. Ik serveer het in een glaasje en garneer met granaatappelpitjes. Dit ziet er nu eenmaal mooi uit, maar je kunt het natuurlijk net zo goed zonder deze pitjes en uit een kom eten.
Yoghurt met krokante muesli en pure chocolade
Voor 1 pot, circa 6 porties
Dit zit erin:
- 250 gram havermout
- 50 gram gemengde noten, grof gehakt
- 60 gr honing
- 2 el olijfolie
- 50 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 50 gram pure chocolade, grof gehakt
- Yoghurt en granaatappelpitjes om te serveren
Dit heb je nodig:
- Bakplaat met bakpapier
- Kom
- Weckpot
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de havermout en noten met de honing en olijfolie, tot alles goed omhuld is met een laagje honing en olijfolie.
- Schep op de bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Roer de muesli tijdens het bakken 3 keer door zodat alles gelijkmatig bruin wordt.
- Verdeel de laatste 5 minuten de gedroogde abrikoos door de muesli.
- Voeg de chocolade toe als de muesli is afgekoeld.
- Schep wat krokante muesli in een glas of kom, schenk er wat yoghurt bovenop. Eindig met een schepje muesli en granaatappelpitjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie