Hiep hiep hoera er is er eentje jarig! Hiep hiep hoera is viert er eentje feest! Niet ik ben jarig maar Little Spoon. In zekere zin is het dan natuurlijk ook mijn eigen feestje. Het is drie jaar gelden dat mijn allereerste blog live ging en ik tegen de wereld riep dat Little Spoon het levenslicht zag. Het lijkt al zo lang geleden en tot ook weer dichtbij.
Pieken en dalen
Saai is het niet geweest het laatste jaar. Zelf van tijd tot tijd een beetje too much. Soms wens ik dat mijn leven stabiel is. Geen pieken en geen dalen. Altijd medium en in balans. Maar ik weet dat dit niet bij me past en het daarom ook nooit zo zal zijn. De hoge pieken geven me energie voor de diepe dalen. Dit klinkt trouwens wel heel dramatisch, valt heus mee. Die moeilijke momenten laten me beslissingen nemen die ervoor zorgen dat ik verder kan en omhoog klim. Zo besloot ik mijn baan op te zeggen toen mijn burn-out weer om de hoek kwam kijken. Ik startte met ondernemen. Doodeng maar wel het juiste moment om de knoop door te hakken. Als ik me niet zo slecht had gevoeld, weet ik zeker dag ik nooit die beslissing had kunnen nemen. De noodzaak is er minder. Ook staat mijn grote liefde altijd achter me, waardoor het ook makkelijker wordt.
Meer dan een cijfer
Dit jaar was ik mezelf af en toe een beetje kwijt. “Wat wil ik nu?” vroeg ik mezelf vaak af. “Ik heb een tof bedrijf, mooie opdrachten. Waarom is het nou nooit goed zoals het is?” Begin van dit jaar was mijn doel om fulltime te bloggen. Ik stootte wat freelance opdrachten af, om me helemaal te focussen op het schrijven van blogs en ontwikkelen van recepten. Wat begon als hobby werd mijn bedrijf. Dat was als zo maar nu raakte ik echt de lol kwijt. Ik dacht alleen maar na over bezoekersaantallen en andere statistieken. Want hoe hoger de cijfers hoe meer opdrachten en verdiensten. Wil ik daar op afgerekend worden? Nou nee, want ik ben meer dan een cijfer.
De zin om te koken was weg. De inspiratie verdween. De zin in het bloggen was er niet. Alles associeerde ik met werk en ik was geobsedeerd door bezoekersaantallen en wat wel en niet scoort. Uiteindelijk hakte ik de knoop door. Dit is niet gezond. Little Spoon moet weer enigszins terug naar hobby. Minder vaak bloggen. Want heel eerlijk? Er is zoveel content te vinden op internet. Iedereen is al verzadigd. Dan liever één of twee blogs per week.
Onderbuikgevoel
Ik hakte de knoop door en ging weer freelancen. Ook dat ging niet helemaal goed. Ik accepteerde een opdracht die me bijna de kop kostte. Ik overdrijf een tikkeltje want ik wist al snel wat ik moest doen. Terug naar mezelf. Naar wat ik wil en voel. Bouwen aan Little Spoon. En dan niet alleen de blog, maar ook alle toffe online- en foodopdrachten die ik ernaast doe. Op de momenten dat het moeilijk is ben ik in staat om beslissingen te nemen die me verder helpen. Niet mijn kop in het zand maar voor mezelf kiezen. Hoe moeilijk en tegenstrijdig dat ook is. Vaak niet eens voor jezelf maar meer voor de buitenwereld. Dit jaar heb ik geleerd dat ik altijd moest luisteren naar mijn gevoel. Dat onderbuikgevoel of mijn intuïtie klopt altijd. Of nou ja heel vaak en zeker als het gaat om grote beslissingen.
Langzaam aan werd en word ik weer mezelf. Geniet ik van alle opdrachten die ik doe. De stress is een stuk minder. Niet heelmaal weg, maar ik ben dan ook een perfectionistische stresskip. Ik sta met plezier in de keuken en de inspiratie voor verhalen komt weer. Niet die korte teksten maar lange verhalen zoals ik ze schrijf. Recht uit mijn hart. Soms vol sarcasme, zelfspot en humor of juist oprecht, eerlijk en serieus. Dat voelt zo fijn. Dit maakt Little Spoon uniek.
Nieuw bedrijf
En dan is er nog een nieuwe ontwikkeling. Ik ben een nieuw bedrijf aan het opzetten. Nog zonder naam :-). Suggesties zijn welkom! Het is spannend, maar jeetje wat voelt het goed. Voor wie nieuwsgierig is? Ik vertel er graag over. Ik help ondernemers in de horeca met het bedenken en goed neerzetten van een uniek en winstgevend concept voor hun horecaonderneming. Als foodblogger weet ik precies waarom gasten langer blijven, meer geld uitgeven, je aanbevelen en over je praten. Wanneer gasten het met eigen ogen willen zien. Ik weet wat er nodig is om gasten op je af te laten komen. Ook ondernemers die hun huidige concept onder de loep willen nemen of juist het gevoel hebben dat het niet meer helemaal past, help ik. Als ik ergens eet, drink of slaap zoek ik echtheid en iets unieks. Is dit interessant voor jouw onderneming? Mocht je hier meer over willen weet? Stuur me gerust een berichtje.
Dankbaar
Iedereen die mijn website bezoekt, mijn recepten maakt, bekijkt ter inspiratie, me een berichte stoort, mijn foto’s liked op social media, me aanspreekt op straat, jullie wil ik allemaal bedanken. Zonder jullie had ik nooit kunnen doen wat ik nu doe. Dat is bijzonder, soms onwerkelijk, maar vooral fantastisch. Natuurlijk blijf ik bloggen. Dat is het begin. Dit zijn mijn wortels. Dit is een mooie nieuwe stap. Ik kan niet wachten op het nieuwe jaar Little Spoon. Welke kansen er voorbij komen, wat er op mijn pad komt. Het is spannend. Op een goede manier. Volle angst vooruit!
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Eveline zegt
Super knap wat jij tot nu toe allemaal bereikt hebt!! Ben trots op je! XX
Stefanie zegt
Dank je wel lieve Eef
Marlon zegt
Wat dacht je van Big Spoon als tweede bedrijfsnaam? Je bedrijf wordt groter dus daarom BIG ipv little ?.
Stefanie zegt
Ja daar heb ik ook aan gedacht maar voel nog niet het WOW moment. Nog even verder denken. Maar lief dat je een suggestie doet!