Deze kokosmakronen zijn serieus de lekkerste koekjes die ik in tijden heb gegeten! Je maakt ze met maar 2!!!! ingrediënten en zijn zo klaar. Eigenlijk kan het gewoon niet mislukken. Bij mij waren het de redders van een etentje. Ga jij ze bakken? Benieuwd naar het verhaal en het recept? Lees snel verder.
Hot and sour soup
Al sinds ik terug ben uit Peking droom ik over de fantastisch lekkere hot and sour soup, die ik at bij een één of ander vaag tentje in een achteraf straatje in deze grote stad. De soep was heet en zuur. Iets wat je natuurlijk helemaal niet verwacht van een hot and sour soup. Ik googlede er oplos, maar vond geen recept wat leek op de soep. Tot ik een nieuw kookboek kocht waar een recep in stond, waar ik al mijn hoop op vestigde. Voor je denkt ‘huh ik heb toch op het recept voor kokosmakronen geklikt?’ Je hebt gelijk hoor. Het heeft alleen een wat lange intro nodig om to the point te komen.
China vriendinnetje
Ik besloot de soep te maken. Omdat ik mijn China vriendinnetje en haar lover had uitgenodigd en ik niet wist hoe het gerecht zou uitpakken, besloot ik tijdens het boodschappen doen, nog maar wat extra eten in de slaan. Wat enkel hot en sour soup zou worden, werd brood met zelfgemaakte smeersels, charcuterie en filodeeghapjes van de Arabische supermarkt. Ik bedoel, te weinig eten in huis, daar doe ik niet aan. Omdat een etentje dan ook niet compleet is zonder toetje wilde ik dat ook nog maken.
Super snelle kokosmakronen
Weer sloeg ik google erop na en zocht op ’toetje makkelijk. Ik ken mezelf namelijk. Als het te ingewikkeld is, haak ik af en dat is niet fijn als je je gasten belooft nog een lekker nagerecht te serveren. Ik kwam op de website van Culy en mijn oog viel direct op de super snelle kokosmakronen gemaakt van twee, ja je leest het goed, twee ingrediënten. Dat klonk als muziek in de oren.
Geluksmoment
De soep bleek uiteindelijk geen winnaar. We hadden er allemaal een mening over. Te zuur, te heet. Ik en An, als experts, vonden hem juist weer te flauw. Geen blijvertje dus. Was ik even blij dat ik de kokosmakronen had om indruk mee te maken. Nou en dat deed ik. Zo simpel om te maken. Je mengt kokosrasp met gecondenseerde melk. Dat laatste vind ik maar een magisch goedje. Daarna maak je hoopjes, schuift het in de oven en zo’n tien minuten later eet jij je zelf gebakken kokosmakroon. Mega snel klaar en lekkerder dan alle kokosmakronen die ik ooit eerder in mijn leven at. De volgende dag bakte ik ze nog eens, want ja, ik wilde jullie laten meedelen in dit ultieme geluksmoment. Dus bij deze het toetje dat elke mislukte maaltijd of etentje zeker weten redt.
Super snelle kokosmakronen (met slechts 2 ingrediënten)
Voor circa 40 kokosmakronen
Dit zit erin:
- 200 gram gecondenseerde melk
- 200 gram kokosrasp
Dit heb je nodig:
- Kom met lepel of spatel
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de gecondenseerde melk samen met de kokosrasp in een kom. Meng alles goed met een lepel tot het mengsel goed plakkerig is.
- Maak met je handen balletjes. Leg die op de bakplaat. Druk een klein beetje plat. Zet ze in de oven en bak 10 tot 12 minuten tot de bovenkant bruin kleurt.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Happylunchboxes zegt
Deze schatjes net gemaakt :) super lekker! Bedankt voor het recept! Zal straks de foto delen en je taggen! :)
Stefanie zegt
Wat super leuk om te horen! Geniet ervan en ik zie ze tag wel verschijnen!
Irma zegt
Hoeveel mak je er met dit recept?
Stefanie zegt
Circa 40 stuks.
Miny van Zijl zegt
Heerlijke kokoskoekjes!! Net een wandeling door de sneeuw gemaakt en even bij AH naar binnen gegaan om de gecondenseerde melk te kopen. Nu aan de koffie, de eerste 2 koekjes zijn warm opgegeten, we konden er niet afblijven!
Stefanie zegt
Heerlijk en verdiend zo na een wandeling!!
Restaurant catalogus zegt
Dat ziet er heel lekker uit zeg! Ik ga het meteen proberen.
Gr.
Lisette
Stefanie zegt
Laat je even weten wat je ervan vond? Benieuwd!
Lin zegt
Wat is gecondenseerde melk? En waar kan ik het kopen?
Stefanie zegt
Gecondenseerde melk is koemelk waarbij, meestal onder toevoeging van suiker, een deel van het water aan de melk is onttrokken. Je koopt het o.a. bij Albert Heijn van Friesche Vlag. Het staat bij de Aziatische producten.
Fenneke zegt
Wat geraspte citroenschil erbij en je hebt heerlijke kokoskoeken. Net gemaakt.
Stefanie zegt
Klinkt als echt een super lekkere toevoeging! Goede tip. Dank je!
Christa zegt
Ben benieuwd of dit ook zou werken met ingedikte kokokmelk? Ga het gewoon een keer proberen!
Stefanie zegt
Dat kan denk ik wel. Nog nooit zelf geprobeerd, maar hier vind je een recept: http://www.dailycupofblablabla.com/suikervrije-en-koolhydraatarme-kokosmakronen/
Christa zegt
Super dankjewel :D!
Jorien zegt
Het is heeeeerlijk.
Heb heel.ongegeneerd de beslagkom leeggelikt ?
Marije Schipper zegt
Fantastische kokosmakronen! Ben fan!
Gevaarlijk dat ze zo makkelijk te maken zijn……
Stefanie zegt
Hahaha ja echt he?
Sophie zegt
ik heb er wat cranberries doorheen gedann, nog lekkerder!
Stefanie zegt
Mmm klink heel goed!