Heb je al eens shakshuka van zoete aardappel gemaakt? Met eitjes waarvan het eigeel nog zacht is, pittige feta en paprika crispy uitjes. Super lekker en super simpel te maken. Benieuwd? Lees snel verder.
TOP Taste
Het is de zomer van 2016 als ik voor het eerst in aanraking kom met de gebakken uitjes van TOP Taste. Een internationaal bedrijf met Zeeuwse roots en gevestigd in Kapelle, een dorp in Zeeland. Ik kende TOP Taste wel, maar enkel van het voorbij razen op de snelweg. Ik had geen idee wat voor te gek en groot bedrijf er achter die gevel schuil ging. Nu weet ik wel beter. Ik kreeg de vraag of ik de foodstyling wilde doen voor de verpakking van hun nieuw te lanceren product. De Cripsy Salad Topping. Een toffe opdracht en het begin van een mooie samenwerking. De styling op de voorkant van de verpakking is van mijn hand en ook de teksten achterop heb ik geschreven.
Daarna volgend nog heel veel foodfotografie-opdrachten. De ene keer met hamburgers, de andere keer met Duitse curryworsten, maar altijd met gebakken uitjes in de hoofdrol. Er zijn vervelendere klussen te klaren hoor. Ik kan wel zeggen dat ik door TOP Taste de gebakken uitjes echt herontdekt heb. Zo vind je op Little Spoon Chinese gestoomde oesters, gehaktballetjes met ketjapsaus, een herderspastei, tonijntartaar en zelfs een toetje met crispy uitjes.
Nieuw in het schap
Je snapt dat ik het daarom extra leuk vind om op deze manier weer aan de slag te gaan met de Crispy Salad Topping van TOP Taste. Want nu ruim een jaar verder, liggen de mega lekkere krokant gebakken uitjes nieuw in het schap bij Jumbo. De komende weken geef ik jullie inspiratie met de vijf smaken: Naturel, Bacon, Bheese, Garlic Pepper en Paprika. Allemaal gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, in slechts vijf stappen. En heel eerlijk? Het zijn eigenlijk helemaal geen salades. Nou vooruit op één na dan. De rest is best winterproof en vooral ook warm. Wie weet dat ik van de zomer helemaal los ga met frisse en lichte salades. Op dit moment heb ik meer behoefte aan stevige en verwarmende gerechten.
Shakshuka
Het eerste recept uit de reeks is deze shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes. Of het officieel shakshuka mag heten? Geen idee. Ik noem het voor het gemak gewoon zo. De zoete aardappel combineert zo goed met het hartige van de Cripsy Salad Topping in de smaak paprika, mijn persoonlijke favoriet. De feta en gedroogde chilipeper, maken het voor mij af. Lekker met geroosterd zuurdesembrood, of gewoon zo. Op de website The Crispy Tastemaker vind je nog meer lekkere recepten.
Doe je al mee met de winactie op Facebook?
Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto van je lievelingssalade te delen, met daarop je favoriete smaak Cripsy Salad Topping. Nieuw in het schap bij Jumbo. Ik verloot ook nog eens 25 pakketten met alle smaken Crispy Salad Topping.
Hoe en waar deel je je foto?
Dit kan onder het Facebook bericht. Klik daarvoor op DEZE LINK of deel je foto op Instagram met #CrispyOnlineBattle. Geen Facebook? Stuur dan een mail naar Stefanie@littlespoon.nl.
Dubbel kans maken op de ballonvaart in de grootste ui van de wereld?
Op de Facebookpagina van The Cripsy Tastemaker wordt deze prijs ook weggegeven!
Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 4 tot 8 eieren
- 1 tl gedroogde chilipeper
- 100 gr feta, verbrokkeld
- Flinke hand Crispy Salad Topping
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- 2 pannen
- Deksel
Zo maak je het:
Stap 1: Kook de zoete aardappel 10 min in water met een flinke snuf zout tot de blokjes zacht zijn.
Stap 2: Verhut een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe. Draai het vuur hoog en bak de zoete aardappelblokjes tot ze blokjes goudbruin kleuren aan de randen. Ik vind het lekker om nu nog wat extra olijfolie toe te voegen. Dit maakt de shakshuka iets smeuïger.
Stap 3: Zet het vuur weer laag. Maak kuiltjes in het zoete aardappelmengsel. Breek hier de eitjes in. Roer met een vork een beetje van het eiwit door de aardappel. Laat nu de eieren stollen op een laag vuur. Eventueel met de deksel op de pan.
Stap 4: Haal de shakshuka van zoete aardappel van het vuur. Verdeel er de fijnhakte koriander, feta en gedroogde rode chilipeper over.
Stap 5: Maak af met een flinke hand Crispy Salad Topping paprika.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met TOP Taste.
Geef een reactie