Sinds ik in maart geproefd heb van al het lekkers wat er bij Restaurant Hemingway op de kaart staat ben ik fan van het restaurant. Toen ik de vraag kreeg om mee te beslissen over wie de titel Burgermeester van Bergen op Zoom kreeg, kon ik niet anders dan ja zeggen.
Ontelbare gangen
De keer van die lunch met ontelbare gangen en onmetelijke glazen wijn, besloot ik deze keer de auto te laten staan en keurig de trein te pakken. Niet dat ik verwachtte dat ik weer het ene na het andere gevulde glas kreeg, maar gewoon, voor het geval dat. Ook omdat ik nog wel wat werk te doen had en dat is allemaal net wat makkelijker in de trein dan achter het stuur. Zoals altijd was ik weer eens wat laat. Te laat dus om de trein in Vlissingen te pakken. Dat lukte nog wel in Arnemuiden, drie stations verder op. Ik plantte een note to myself in mijn hoofd: op de terugweg uitstappen in Arnemuiden en niet blijven zitten. Dat ging natuurlijk mis. Daar vertel ik een andere keer nog wel eens over.
Zware kost
Op 29 april was het dan zover. De allereerste officieel verkiezing van de nieuwe Burgermeester van Bergen op Zoom. Ja, je leest het goed, burgermeester. Nee, dat moet niet zijn burgemeester. Ik zit ook niet ineens in de politiek, zodat ik me met dit soort zware kost kan/mag bemoeien. Alhoewel, zware kost was het wel degelijk, maar dan op een iets andere manier.
Witte en zwarte brigade
De witte en zwarte brigade van Restaurant Hemingway streden tegen elkaar om de felbegeerde titel van Burgermeester in de wacht te slepen. Samen met de burgemeester van Bergen op Zoom, Frank Petter en kabinetschef Paul Versijp beoordeelde ik de burgers van vier verschillende kandidaten. De reden hiervoor? Een compleet vernieuwde terraskaart van Restaurant Hemingway. Een verrukkelijke burger kan dan natuurlijk niet ontbreken.
Crunch van houtskool
We proefden een burger met pulled pork en knapperige bacon. Wat mij betreft de nummer twee. Ook in een burger met Israëlische invloeden en een burger met een mediterrane twist zetten we onze tanden. Uiteindelijk stemde de jury unaniem voor de burger van chefkok Sander Doggen. Een flinke hamburger. Eerlijk, verantwoord en vers. Het rundvlees is graan gevoerd en ligt op een stevig en vers brioche broodje van Desemenzo. Compleet met eigen gemaakte barbecuesaus, een crunch van houtskool en knapperige, verse garnituren. Een burger waar je voor omrijdt.
De prijs? Eeuwige roem natuurlijk. De hamburger is per direct te proeven op de nieuwe terraskaart van Restaurant Hemingway.
Restaurant Hemingway
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
E info@restauranthemingway.nl
www.restauranthemingway.nl
Ben jij al bij Restaurant Hemingway geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Of staat het op de planning om er te eten? Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie