Deze ribeye met mierikswortelsaus is echt fantastisch voor bij een barbecue. Wees gerust, ook prima te bereiden in de grillpan. Ik deel vandaag het recept met je en doe een bekentenis van serieuze aard. Benieuwd? Lees snel verder.
Naakte voeten
Vorige week kocht ik nieuwe sandaaltjes. Van die heerlijk zomerse exemplaren. Beetje bohemian met een kwastje en van zwart suède. Als ik ze omschrijf, klinkt dat precies als een paar van vorig jaar, maar toch zijn ze anders. Je herkent dat misschien wel. Vijf zwarte jurkjes maar allemaal zijn ze toch net even anders en mogen ze niet ontbreken in je collectie. Mijn voetjes voelde zich nog wel wat naakt in de open schoentjes, maar dat is gewoon een kwestie van wennen. Dat is ook de reden dat ik ze in eerste instantie niet kocht.
Dolgelukkig
Op het moment dat ik de winkel uitstapte, had ik al spijt. Ze staan toch wel leuk onder die nieuwe maxi jurk en perfect voor op vakantie. In mijn hoofd bedacht ik nog zo’n honderd andere redenen waarom ik toch tot kopen over ging. De volgende dag ging ik terug, trok ze nog eens aan, bewonderde mijn zeer blote voeten met de paar suede bandjes en kocht ze. Dolgelukig huppelde ik de winkel uit.
Chique en oubollig
Dat gaat ook wel eens anders. Dit is een bekentenis van zeer serieuze aard. Ik soms best een beetje, uh ja, apart, is denk ik het juiste woord. Jaren geleden gingen mijn lover en ik nog wel eens een dagje naar Knokke. Ik snap niet waarom eigenlij. Heel eerlijk, ik vind er niets aan. De boulevard heeft heel lang geen zon, omdat die verstopt zit achter de appartementencomplexen, de eetgelegenheden zijn chique en wat oubollig. Net als het publiek wat flaneert over de boulevard. Wellicht wat zwart-wit dit, maar oké. Ongetwijfeld was het mijn idee om naar de mondaine badplaats te gaan. Dat weet ik trouwens wel zeker.
Kort en zwierig
Naast alle boutiques en exclusieve merken spotte ik tijdens mijn laatste bezoek, of ik moet zeggen één na laatste bezoek, een Zara. Budgettechnisch paste dat net wat meer bij mij dan Gucci of Chanel. Ik liep voor op, schatje sjokte achter mij aan. Wat een ellende is zoiets voor een man. Mijn oog viel op een fantastisch jurkje. Het was iets met verschillende donkere kleuren, stukjes leer, kort en zwierig. Volgens mijn herinnering dan hè? Ik realiseer me, dit klinkt afschuwelijk. Daar dacht ik toen anders over. Ik had destijds lange suède laarzen tot de knie en dat moest bij elkaar een geweldige outfit zijn. De laarzen heb ik overigens nog steeds. Gevalletje tijdloos. Ook wel eens fijn.
Collectors item
Uiteindelijk liepen we de winkel uit zonder te passen. Ik dan. En dat was een hele stomme zet. De jurk bleef in mijn hoofd. Ik maakte hem veel mooier dan hij was. In mijn fantasie was het een collectors item geworden. Iets wat ik gewoon in mijn kast moest hebben. Best dress ever. Eenmaal terug in de auto en thuis bleef ik maar zeuren over de jurk.
Lievelingsbadplaats
The Mr. werd er gek van. Geef hem eens ongelijk. Dit stamt uit de tijd dat online shoppen bij Zara nog niet kon, dus vanuit mijn luie stoel winkelen was geen optie. Ik vroeg voorzichtig of we een dag later niet nog een keer naar Knokke konden. Om de jurk te kopen. Hij stemde in. Dus een dag later tufden we weer richting onze lievelingsbadplaats. Ik helemaal in mijn nopjes. Als enige van de twee.
Vreselijk portret
We liepen direct op ons, of nou ja, mijn doel af. De jurk hing er nog. Je raadt het al, hij bleek toch een stuk minder mooi dan ik dacht. Of vooral hoopte. Ik vond er helemaal niets aan. Ik nam niet eens de moeite om het kleedje aan te trekken. Mijn schatje wist niet wat hij hoorde. Wat een vreselijk portret ben ik hè? Dus daar gingen we weer. Naar huis. De laatste keer ooit in Knokke.
Fris en scherp
Na deze biecht is het tijd om wat te vertellen over deze ribeye met mierikswortelsaus. Ik ben dol op dit stuk vlees. Mooi met vet dooraderd wat fantastisch is voor de smaak. De saus van mierikswortel is fris en scherp te gelijk. Ik bereidde de ribeye op de barbecue, maar het kan natuurlijk ook gewoon in de pan!
Ribeye met mierikswortelsaus
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- Ribeye van 250 gram, op kamertemperatuur
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels mierikswortelpasta
- 3 eetlepels crème fraîche
- Rozemarijn, fijngehakt
- Beetje citroensap
Dit heb je nodig:
- Barbecue, buitenkeuken of grillpan
- Aluminiumfolie
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Haal de ribeye een uur van tevoren uit de koelkast.
- Smeer beide kanten goed in met olijfolie.
- Pak een bord en meng hierop de rozemarijn samen met peper en zout. Haal de ribeye erdoor.
- Gril de ribeye direct op een hoog gestookte barbecue (250 graden) aan beide kanten dicht.
- Laat de ribeye op een minder warm deel van de barbecue doorgaren. Ik houd van een vrij rood, dus dat duurt maar een minuut of 5.
- Haal van de barbecue, pak in aluminiumfolie in en laat nog even rusten.
- Maak ondertussen de saus. Meng crème fraîche met mierikswortelpasta. Breng op smaak met peper, zout en een kneep citroensap.
- Snijd de ribeye in dunne plakken en serveer met mierikswortelsaus.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie