Maak eens dit picknickbrood voor tijdens een picknick of gewoon voor bij de lunch. Het is een goed gevulde focaccia met gegrilde paprika, kappertjes, rucola en Parmezaanse kaas.
Biecht blog
Het is soms best vermoeiend om met mij samen te leven. Ik hoop natuurlijk dat mijn lieve man dit, al nee schuddend, leest. ‘Het valt heus mee schat.’ Ik vermoed dat dit enkel in mijn dromen is. Misschien ben je nu nieuwsgierig wat het leven met mij zo vermoeiend maakt. Ik leg het je graag uit. Hebben jullie trouwens door dat mijn blog langzaam een biecht wordt? Al mijn gebreken en eigenaardigheden verzameld op het wereld wijde web. Ik heb er nogal wat, dus voldoende gesprekstof.
Jantje lacht
Ik ben het type van Jantje lacht, Jantje huilt. En nog wel meer van de ene dag is roze mijn lievelingskleur en de andere dag is roze de lelijkste kleur op aarde. Nee, dat klopt niet, want roze blijft altijd favoriet. Maar oké, je snapt mijn punt. Mijn aard is een tikkeltje veranderlijk. Vergelijkbaar met het weer. Van heel vrolijk, naar huilen en van chagrijnig, naar on top of the world. Voor een man en wellicht ook voor andere vrouwen, is dit niet bij te houden. Herkennen jullie dit? Ik troost me met de gedachte dat er in ieder geval één lotgenoot op de aardbol rondloopt. Een niet nader bekend te maken vriendinnetje.
Paniek
In mijn hoofd is het nooit rustig of stil. Het ene idee na het ander doet zich aan. Dit weekend was het weer zover. Met mijn nieuwe auto, die ik volgende maand krijg (YES!!!), rondtoeren. Naar een B&B in Zuid-Limburg. Een weekend naar Terschelling. Tien dagen naar Mexico. In mijn hoofd werkt het zo. Op het moment dat ik opper om naar Zuid-Limburg te gaan, is de gedachte ook alweer verdwenen. Vaak voor iets nieuws. Mijn schatje raakt lichtelijk in paniek en telt al druk vrije dagen en beschikbare weekenden. Gelukkig kent bij mij inmiddels al een stuk beter (dan ik mezelf soms). Hij weet ook dat ik van al die ideeën het grootste deel niet uitvoer.
Terschelling
En dat vind ik nou zo stom. Waarom is dat? Al die gedachtes, dromen en fantasieën, blijven gedachtes, dromen en fantasieën. Het is toch veel leuker als je er uiteindelijk een mooie herinneringen aan overhoudt? Daarom kreeg ik de opdracht om één bestemming uit te kiezen, en de fantasie om te zetten in werkelijkheid. Ik koos Terschelling. Dat lijkt me fantastisch.
Verlaten strand
Zo gaat dat ook met picknicken. Hoe leuk is het om eropuit te gaan met mooi weer. Een picknickmand gevuld met lekker eten, flessen koude bubbels, zoete baksels, vers fruit en een gezonde smoothie. Die gedachte maakt mij blij. De uitvoering, je raadt het al, die laat vaak nogal op zich wachten. Ik doe mijn best om dit jaar op vakantie in Portugal een picknick te organiseren. Niets spannend hoor. Voor een select gezelschap. We zijn met z’n tweeën, dus dat is easy. Mijn schatje is iets minder van het picknicken maar ik weet zeker dat hij ook blij wordt, van koude biertjes met wat te knabbelen, op een verlaten strand.
Buiten-de-deur-in-de-buitenlucht etentjes
Dit picknickbrood is dus ook een hele fijne voor je buiten-de-deur-in-de-buitenlucht etentjes. Het is al een gouwe ouwe, want deze focaccia ging vorig jaar al op de foto. Ineens herinnerde ik me dit recept, trok hem uit het archief, stofte hem af et voilà.
Picknickbrood // goed belegde focaccia
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 1 focaccia
- 1 pot gegrilde paprika’s (450 gr), in stukken
- 2 el kappertjes
- 5 rijpe tomaten, in stukken
- 2 handjes rucola
- Klein bosje verse munt, blaadjes fijngehakt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Rasp
- Schaal
Zo maak je het:
- Meng de gegrilde paprika, kappetjes tomaten, rucola, rode peper en munt in een kom.
- Breng op smaak met peper, zout, een klein kneusje citroensap en wat olijfolie.
- Snijd je focaccia overdwars doormidden. Beleg de onderste helft met het paprikamengsel.
- Rasp er lekker veel Parmezaanse kaas overheen en leg de andere helft van de focaccia er bovenop.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie