Een boterham is ook maar gewoon een boterham vind je niet? Een jaar of drie geleden was er ik klaar mee, met de boterhammen. Iedere keer maar weer bedenken wat ik er op ging smeren. Brood met geitenkaas, een bammetje met kipfilet en avocado, boterham met rookvlees. Niets mis met deze beleg soorten maar ik was ze beu. Elke dag vertrok ik richting mijn werk met mijn gesmeerde boterhammen en zag er tegenop om ze te eten. Dat smeren deed ik eigenlijk op kantoor want de eeuwige race tegen de klok en het te laat komen zorgden ervoor dat er ’s ochtends net tijd was om gedoucht en aangekleed in de auto te zitten. Opmaken kon onderweg, in de file, ergens op een parkeerplaats of snel even achter mijn bureau. Voor eten was al helemaal geen tijd. Tenzij ik zo slim was geweest om in het weekend ontbijtmuffins te bakken, dan kon ik achter het stuur de dag al gestrest beginnen met een muffin. Die soms nog een beetje bevroren was vanbinnen.
Springend uit bed
Geen goed begin van de dag en ook echt niet aan te raden kan ik je vertellen. Je loopt de hele dag achter de feiten aan. Realiteit was wel dat mijn dag bijna altijd zo begon. Sinds ik dit jaar gestopt ben met mijn baan als account manager en zelfstandig werk is er een heel ander mens ontstaan. Elke dag stap ik rond kwart over zes springend uit bed, dat springende is niet helemaal waar maar het tijdstip is niet gelogen. Nooit meer haasten, maar goed ik heb dan ook het geluk dat ik elke dag vanaf mijn eigen eettafel werk. Wat vind ik dat heerlijk zeg.
Back-up blouse
Rond half zeven laptopje aan, cappuccino erbij, rustig wakker worden, maar wel al aan de slag. Geen sleutels die je niet kan vinden, een lege tank die gevuld moet maar waar je ’s avonds geen zin in had en ’s morgens geen tijd voor hebt. Geen file, geen gestress om alles en voornamelijk die lege tank, chagrijnige collega’s en kledingcrisis omdat net die nette blouse die je aan wilde voor het bezoek aan die belangrijke klant in de was zat met een grote vlek. De back-up blouse nergens is te vinden en er zit niets anders op dan maar een gekreukt jurkje aan doen waarvan je hoopt dat de kreukels er halverwege de dag uit zijn. Wat dacht je van je nagellak wat een beetje afbladdert en wel een extra likje kan gebruiken, waarvan je baalt dat je dat toch niet even gisteravond deed omdat je dacht dat je de volgende morgen er wel tijd voor had. Nou wishful thinking. Dan zit er maar één ding op. Het er achter het stuur of bureau afkrabben. Jeetje dit is een hele slechte gewoonte van mij, maar goed deze blog is sowieso geen reclamepraatje voor mezelf ;-)
Brood dus. Een hele tijd zoveel mogelijk verbannen. Brood is slecht, brood is ongezond, van brood word je dik. Wat als ik het nou gewoon lekker vind? Daarom vanaf nu boterhammenfeest. Regelmatig een heerlijke belegde boterham online. Net even anders dan anders, gewoon voor de afwisseling en om het voor jezelf een beetje spannend te houden. We beginnen met een sandwich met rosbief. Rosbief is zo lekker en koop je het allerliefste bij de slager. Vraag de slager of de rosbief dun gesneden kan zodat je je boterham lekker dik kan beleggen. Gek genoeg is dik belegd lekkerder met dun gesneden plakjes dan een hele dikke plak. Voor mij dan. Doe het gerust op jouw manier.
Nog even terugkomend op ik die nu een ander mens is geworden en elke morgen springend uit bed stap. Als ik in de morgen ergens op tijd moet zijn herhaalt zich hetzelfde probleem. De eeuwige race tegen de klok dus again.. wishful thinking.
Wil jij je boterham ook wel wat versieren? Wat voor boterham wil jij graag terug zien op het boterhammenfeest?
Boterhammenfeest: sandwich met rosbief
Voor 1 sandwich
Hoeveelheden zijn uit de losse pols.
Dit zit erin:
2 boterhammen, ik gebruik desembrood
Lekker veel plakjes rosbief
Handje gemengde sla, ik gebruik waterkers, rucola en spinazie
Roomboter
Mayonaise
Dijon mosterd
Augurken, in plakjes
Peper en zout
Zo maak je het:
Smeer je boterhammen in met roomboter.
Meng in een kommetje wat mayonaise met mosterd. Voor lekker scherp gebruik je meer mosterd of iets milder gebruik je meer mayonaise.
Beleg een boterham met rosbief, breng op smaak met een beetje zwarte peper en zout. Smeer op de rosbief wat mostermayo. Beleg met plakjes augurk en eindig met een flinke hand sla.
Snijd de sandwich diagonaal door en eten maar!
Wat voor boterham wil jij graag terug zien in op het boterhammenfeest?
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Susanne zegt
Eentje die ik verrassend lekker vond, maar niet persé hoef terug te zien…….. sandwich oude kaas met mango chutney.
Ging bij mijn verjaardags high tea zo hard, dat er al snel bijgemaakt moest worden. En ok, als ontbijtboterham niet echt een aanrader, maar dan lust ik ook wel oude kaas met iets anders :).
Stefanie zegt
Oude kaas gecombineerd met zoet is ook zo geweldig lekker. Als ontbijt lust ik dat soort dingen ook wel.
jelle beeckman zegt
Ook super lekker met wat mierikswortel door de mayonaise trouwens!
Stefanie zegt
Oh ja dat is super lekker! Dol op mierikswortel mayo.
jelle zegt
Zal hier vandeweek wel eens op de menu komen te staan. Leuke blog btw. Keep up the good work.
Stefanie zegt
Bedankt voor het compliment! Super leuk om te horen!